Sejr i rodet kamp

19. september 2016

HB&I – Farum BK: 4-2 (2-0)


Holbæk, der inden dagens kamp havde vundet 7 kampe i streg med 5 i turneringen og 2 i pokalen, havde fra start svært ved at komme i gang med deres velkendte flow-spil. På nær David Paris i målet, virkede holdet ufokuseret hele raden rundt. Det var svært at se, at det var topholdet mod et hold ’i den tunge ende’. Tempo og løbevillighed var moderat, der var mange fejlafleveringer og det var som om, kampen foregik i 3die gear. Det blev delvis kompenseret med fight – og da Farum så også startede kampen på stort set samme niveau som Holbæk, var den første halve time nogenlunde lige. En noget rodet affære.

Efter et kvarter var en Farum-spiller ved at slide sig fri i Holbæks straffesparksfelt. Hans skud blev i første omgang blokeret af en glidende tackling, men bolden blev liggende til et nyt skud, som Farum-spilleren dog forvaltede skidt. David Paris havde let ved at redde.
To minutter efter var det så ved at gå galt for Farum. Mads Bobjerg lavede et af sine karakteristiske raids op langs kanten, trak ind i banen og afsluttede mod fjerneste stolpe. Skuddet ramte inderside af stolpen. Bolden ’dansede’ lidt på stregen, mens ’venner og fjender’ kæmpede for at komme først på bolden. Det blev en Farumfod, der fik ekspederet bolden ’ud af kommunen’.

Der var ’halve chancer’ til begge sider, som løb ud i sandet – men langsomt tilkæmpede Holbæk sig en smule overtag i kampen.

31. min. 1-0, Simon Petersen:
Det gav bonus efter en god halv times tid. Kristian Paris, der spillede i højre side af 4-back-kæden, brød et Farumangreb. Han igangsatte hurtigt en omstilling, gik med frem i bandespil og overlap og nåede baglinjen. Med et perfekt timet og præcist indlæg over til modsatte side af Farums straffesparksfelt fandt han Simon Petersen tæt under mål, der let kunne score. Simon var fra sin plads som central forsvarer søgt med frem i den hurtigt etablerede omstilling.

Målet var lidt af en forløsning for Holbæk, som virkelig havde svært ved at få den vanlige gejst og flow i spillet. Farum havde også deres chancer, ikke mindst efter 42. minutter, hvor en Farumspiller kom til frit skud i højre side af straffesparksfeltet 8-9 meter fra mål. Målmand David Paris sprang frygtløs ud i modstanderens skud, gjorde sig maksimalt bred i sit udfald og fik reddet i fornem stil.

44. min. 2-0, Frederik Ruhr:
Spillet bølgede stadig noget uregelmæssigt frem og tilbage og kort før pausen, havde Holbæk held og dygtighed til at få udbygget føringen. Mathias Eilstrup Larsen sendte Mads Bobjerg af sted med en god stikning. Bobjerg fik afsluttet hårdt fra kanten af feltet. Farummålmanden fik pareret, men bolden sprang ud til Frederik Ruhr, der var hurtigere end Farumspillerne til at opfange muligheden. Han scorede sikkert på returbolden.

Holbæk kunne gå til pause med visheden om, at det kunne blive meget bedre – og at det beskedne overtag havde givet maksimalt udbytte. Farum derimod måtte nok konstatere at uskarphed – og en god Holbækmålmand – havde været årsag til, at de ikke var kommet på måltavlen.

I anden halvleg kom Holbæk ud med mere koncentration og variation i spillet, men var stadig ikke oppe i deres velkendte 4. gear. Dog var Holbæk nok generelt en smule bedre i boldomgangen og spilforståelsen, hvilket gav udbytte.

50. min. 3-0, Tor Ømark:
Hurtige kombinationer udenfor Farums felt endte med, at Mathias Nyman fandt Mads Bobjerg i siden af feltet. Et lynhurtigt temposkift fra Bobjerg bragte ham tæt på en stor afslutningsmulighed, hvilket dog blev forhindret, da en Farumspiller hægtede ham med straffespark til følge. Tor Ømark scorede sikkert fra pletten.

65. min. 3-1: Farum kom dog stadig til chancer og via et Holbæk boldtab blev forsvaret spillet ’tyndt’ og reduceringen var en realitet. Retfærdigt nok.

85. min. 4-1, Tor Ømark:
Kampen blev dog tappet for den sidste mulige spænding, da Jeppe Babalola og Mathias Bruun med et par fikse kombinationer fik spillet Frederik Ruhr i dybden, så han kunne glide fri på baglinjen. Med stort overblik kiggede han op og serverede bolden for Tor Ømark, der havde trukket sig flot fri og omsatte afleveringen i mål. Flot opspil, overblik og afslutning.

87. min. 4-2:
En fejlbedømmelse i Holbækforsvaret blev lynhurtigt opsnappet af en Farumspiller, der reducerede til slutresultatet.

Cheftræner Ib Kristensen udtalte efter kampen:
”Det var en halvsløj forestilling i dag. Vi fandt aldrig det flow i kampen, som har været en stor styrke for os i mange af kampene indtil nu. En stærkt spillende David Paris i vores mål holdt os inde i kampen med flotte indgreb – og samtidig var vi effektive i den anden ende af banen. Det var udslagsgivende for kampen. Der var tre gode indhop fra bænken i Jeppe Babalola Andersson, Mathias Bruun Andersen og Frederik Goltermann”.
Assistenttræner Henrik Brandrup supplerede:
”Nu venter der en kampfri weekend, hvilket nok kommer meget belejligt. Vi får mulighed for træningsmæssigt at evaluere og optimere vores spillekoncepter og mentale tilgang. Næste turneringskamp bliver hjemme mod Birkerød den 2. oktober, og i pokalturneringens 4. runde har vi trukket FC Nordsjællands Ligamandskab”.
”Det bliver spændende at blive udfordret af et ligamandskab og få målt os op mod et hold fra øverste hylde, afsluttede Ib Kristensen”.