U19-div. Kampen om divisionens førsteplads

14. november 2016

HB&I-Allerød: 4-0 (1-0)

Af Ass. træner og coach Henrik Brandrup

Søndag kl. 13.30 var sidste spillerunde i divisionen og sidste chance for at stryge til tops som vinder af turneringen. Hvis man kun pointmæssigt kiggede på stillingen inden alle kampene i sidste runde, skulle tre hold kæmpe om de tre øverste pladser. Det var Slagelse, Holbæk og Helsingør med hhv. 24 point, 24 point og 23 point og med Slagelse med et ekstra es i ærmet, nemlig at de var bedre indbyrdes med Holbæk.

Men én ting er at få point, noget andet er, hvem man skal få dem imod. Helsingør var afhængig af, at både Slagelse og Holbæk satte point til samtidig med at de skulle slå bundholdet fra Farum. Holbæk skulle vinde sin egen kamp mod midterholdet Allerød samtidig med at Slagelse skulle spille uafgjort eller tabe hjemme til det absolutte bundhold i rækken B1903, der i 11 kampe havde fået 5 point. At Slagelse skulle snuble dér, var ikke realistisk… men – bolden er jo rund og ’alt’ kan ske i fodbold... næsten alt.

Derfor gik Holbækkerne selvfølgelig på banen for at kæmpe sin chance. Og holdet var særdeles opsat. Alle mand var klar til at yde en ekstraordinær koncentreret indsats for en topplacering. Denne sidste kamp i sæsonen var vigtig for holdets målsætning, for den enkelte spillers målsætning, ære og afslutning på sæsonen – samtidig med, at en topplacering var/er vigtig for klubben, hvad angår mulighederne for at få licens til en højere rangeret række.

Holbæk lagde fra land på kunstbanen med sikkert possession-spil med en blanding af stor sikkerhed i boldomgangen samt både kontrolleret opspil og hurtige omstillinger. Der blev overvejende presset højt, fordi Allerød ’parkerede bussen’ lavt ikke langt fra deres mål. Holbækkerne prøvede også perioder, med nogenlunde held, at lokke Allerød frem ved at holde igen med pres. Det gjorde Allerøds ’bagrum’ større og var med til at ’strække’ deres organisation.

De forskellige varianter gav Holbæk en række gode chancer i første halvdel af halvlegen. Blandt andet affødte et godt rush af Frederik Ruhr i en omstilling en farlig tværbold ved forreste stolpe, som var lige ved at give afkast, da flere Holbækkere var med i feltet, men afslutningen gik lige forbi.
Efter 15 minutter var højrebacken Kristian Paris gået med frem i et overlap. Han blev spillet fri til skud i en noget spids vinkel og afslutningen gik i sidenettet (han skulle tage ’hævn’ senere).10 minutter efter skød Simon Engberg på stolpen og således fortsatte det.
Alt i alt var der et spilovertag til Holbæk med arbejdsomme folk fremme, en pålidelig midtbane, et godt returløb og en sikker 4-backkæde, der tilsammen gjorde, at Allerøds angreb blev lukket ned på fin vis.

38. min. 1-0, Simon Engberg: Endelig kom der hul på bylden, da Nikolaj Frandsen sendte Simon Engberg ind i feltet med en lang præcis aflevering. Den blev behandlet efter fortjeneste til stor forløsning. Rart at spilovertaget endelig gav udbytte.

I anden halvleg fortsatte Holbæk med at sidde på kampen. Allerød havde sporadiske angreb og enkelte afslutninger, men ikke mange indenfor rammen. Det blev en stille dag ’på kontoret’ (’i skolen’) for Holbækmålmand David Paris.

60. min. 2-0, Mathias Bruun: Mads Bobjerg strøg af sted på kanten i en omstilling, røg til baglinjen og serverede bolden foran mål, hvor første afslutning blev blokeret på stregen, men hvor allesteds nærværende Mathias Bruun Andersen fik sparket returen i kassen.
Mathias Bruun spillede igen en stor kamp på 10’er pladsen. Kolossalt løbepensum, kreativ, fightende, vedholdende, men også god og sikker at spille ’op på’ i alle spillets faser. Også i returløbet var han hurtig og konsekvent. Så en scoring til ham var en god belønning for endnu en stor indsats.

71. og 89. min. 3-0, 4-0, Kristian Paris: Kristian, der igen var ivrig angrebsback, lå og lurede udenfor Allerøds felt, mens de mere offensive spillere forsøgte at spille, skyde og kombinere sig rundt om Allerøds ’bus’. En skidt clearing fra Allerød medførte en bold, der trillede ud af feltet ved buen og Kristian skød hårdt og fladt mod den fjerneste stolpe. Bolden strøg i mål til 3-0 mellem venner og fjender i et stærkt befolket straffesparksfelt.
Målet til 4-0 var en sand perle. Igen fik Kristian bolden nogle meter udenfor Allerøds felt lidt ude i venstre side. Han eksekverer muligheden med en hård, høj og skruet inderside, der i starten så ud til at gå forbi mål, men blev ved med at skrue i en bue mod venstre hjørne. Her strøg bolden så ind helt utageligt klinet ind i krogen. Virkelig flot mål at slutte kampen af på. Få minutter fløjtede dommeren kampen af.

Så havde Holbækspillerne gjort deres pligt med henblik på at hente 3 point i topstriden. Med 3 point kunne Holbæk ikke hentes af Helsingør, som ellers vandt 4-1 i Farum, så derefter afventede man bare miraklet fra Slagelse, hvor B1903 gerne skulle tage mindst ét point. Det blev dog ikke helt tilfældet, da Slagelse lammetævede sagesløse B1903 med 18-1. Et fuldstændig vildt resultat. Gad vide om der ligger en rekord gemt i de cifre?
Tillykke til Slagelse og tillykke til Holbæk med andenpladsen, som man a point med Slagelse med lidt omskrivning kan sige, endte på en delt førsteplads begge hold med 27 point.

Nu er turneringen slut og træningen bliver trappet ned. Det er nok tiltrængt at lette foden lidt på speederen, få evalueret og justeret – og samtidig se frem til en afslutningsfest midt i december.