U19 kom på sporet igen

15. oktober 2016

HB&I-Roskilde KFUM: 2-1 (0-1)

Af Henrik Brandrup

Efter to nederlag i turneringen til hold fra den ’tunge ende’ af tabellen, var forspringet i toppen af tabellen skrumpet ind, så Holbæk var blevet hentet af Slagelse og nu lå helt lige a point på 1. pladsen. Det var derfor bydende nødvendigt, at der blev sat en sejr ind på kontoen mod Roskilde – også fra ’den tunge ende’ – for at bevare realismen og selvkontrollen over rækkens førsteplads. Senere skal Holbæk nemlig møde Slagelse, og den kamp kan meget let gå hen og blive en form for finale, men altså kun hvis begge hold henter mange points i turneringens sidste 3-4 runder.

Og det skulle hurtigt vise sig, at også Roskilde – ligesom de andre såkaldte bundhold – spillede, kæmpede og fightede forbilledligt for deres overlevelse i rækken. Holbæk var heldigvis mere tændte og klogtspillende end i de foregående kampe og var også mest på bolden i 1. halvleg. Holbæk gav debut i start-elleveren til Jasper Ørnstrup i det centrale forsvar, hvor Simon Petersen var ude med karantæne. Det blev en god og stabil debut. Flot klaret. Jasper spillede centralt med kamprutinerede Benjamin Maarfelt, hvilket fungerede solidt og godt.

24. min. 0-1: Holbæk dominerede spillet, men Roskilde var farligst i deres omstillinger. De nåede frem til tre gode skudmuligheder og fik scoret på den ene i forbindelse med et boldtab af Holbæk i opspillet. Roskildespillerens mål var ret godt, da han, i en blanding af et lob og et skud, fik ekspederet ’kuglen’ i kassen. De to andre store chancer tog David Paris sig flot af. Holbæks spilovertag i halvlegen førte ikke til nogle store chancer. Det var lige ved og næsten en del gange, hvor den sidste aflevering ikke lå præcist nok eller blev afvist af Roskilde. Kombineret med et par virkelig gode langskud fra henholdsvis Tor Ømark og Simon Engberg gav det en vag grobund for, at slaget kunne vendes efter pausen.

Holbæk kom også ud til 2. halvleg endnu mere koncentreret, kvikke, løbevillige og klogere i afleveringerne.

65. min. 1-1:Tor Ømark Udligningen kom i forbindelse med et hjørnespark til Holbæk. Der var kampe om bolden i feltet. Roskilde kunne ikke cleare og pludselig fik Tor Ømark bolden, som han resolut, blandt venner og ’fjender’, hamrede i nettet. Stor forløsning for hele Holbæklejren, som tørstede efter en scoring. Det gav yderligere tro på sejren. Men Roskilde fightede stadig indædt og var pågående i duellerne.

Det lykkedes dog Holbæk at fastholde et vist spilovertag. Det gav endnu en stak ’lige ved og næsten’-angreb, men det er jo naturligvis ikke nok. Efter en times spil havde Simon Engberg et hårdt langskud mod det lange hjørne, og kun med det alleryderste af den ene handske fik Roskildemålmanden lige præcis drejet skuddet en smule opad, så det via overkanten af overliggeren røg til hjørne.

88. min. 2-1: Nikolaj Frandsen: Roskilde fik etableret færre og færre angreb og Holbæk pressede ufortrødent videre. Kort før tid smed en Roskildespiller sig ned 4-5 meter udenfor feltet for at blokere et skud. Han fik blokeret med armen og dermed frispark til Holbæk lidt til højre for buen af feltet. Med et perfekt udført buet spark skruede Nikolaj Frandsen bolden venstre om muren og ind i højre hjørne – uden chance for Roskildemålmanden, der stod placeret en smule modsat den side, som Roskildemuren dækkede. Kæmpe forløsning og jubel hos alle med blå-hvide ’Holbækbriller’.

Specielt i 2. halvleg spillede Holbækspillerne væsentligt bedre end i de foregående kampe. Udnyttelsesprocenten af de mange angreb skal dog sættes i vejret, men alt i alt lovende takter med godt gejst og omtanke mhp. de sidste 3 kampe mod hold fra toppen af rækken.

Næste kamp i turneringen er søndag den 30. oktober kl. 11.00 i Slagelse.