En blandet fornøjelse

12. oktober 2016

Fremad Amager - HB&I: 3-2 (1-2)

Af Henrik Brandrup

På kunststofbanen i Sundby Idrætspark, tilsat periodevis let regn, startede kampen med høj intensitet og tempospil. Den våde bane gjorde sit til, at der blev spillet hurtigt. Hjemmeholdet virkede meget tændte, men Holbækkerne havde pænt styr på løjerne.

14. min 1-0:Kampen var jævnbyrdig. Fremad Amager var meget jagtende særligt på lange bolde – og Holbæk gode til at spille rundt og holde fast i bolden, men spillede dog ikke helt op til det flotte niveau, holdet havde vist de første mange kampe af turneringen. Efter et lille kvarter løftede en spiller fra hjemmeholdet smart fra kanten af Holbæks felt bolden ind i feltet i et forsøg på at ramme en medspiller. En Holbækspiller havde dog ’læst’ finten – kom imellem og tæmmede bolden flot med brystkassen og spillede den ud af feltet. Til alles overraskelse dømte dommeren straffe for hånd eller arm på bolden, hvilket vist heller ingen fra Fremad Amager kunne se. Det affødte en del drøftelse med dommer og linjevogter, men kendelsen stod ikke til at ændre. Straffesparket blev sat ind til føring for hjemmeholdet til en vis frustration for Holbækkerne.

Holbæk løftede sig nogenlunde igen og kampen var fortsat meget lige.

40. min. 1-1 Simon Engberg: Kristian Paris, der kom helt nede fra forsvaret, gik med i en række kombinationer. Ved baglinjen fandt han hårdt og præcist Simon Engberg, der flot og lynende hurtigt kom først på bolden. Den blev kanoneret op i det nærmeste ’korte’ hjørne. Et stærkt opspil og fantastisk afslutning.

45. min. 1-2 Tor Ømark: Holbæk havde lidt bedre fat i kampen end hjemmeholdet, selvom de var farlige på omstillinger. Frederik Ruhr gik flot med i et par overlap og nær baglinjen fandt han millimeterpræcist Tor Ømark i målfeltet, som let kunne score. Det gav et ekstra godt rygstød til pausen, set i lyset af, at Holbækkerne ikke spillede så konstruktivt og overbevisende, som de kan.

I anden halvleg, var det, trods Holbæk-føring, Fremad Amager, der dominerede kampen mest. De kom til nogle afslutninger, som målmand David Paris tog sig flot af. Holbæk havde problemer med at få det sprudlende spil frem, så samlet set var det hjemmeholdet, der besad mest energi og vindervilje.

60. min. 2-2: Hjemmeholdet fastholdt et angreb og spillede bolden godt rundt om Holbækfeltet. Bolden blev spillet ind i feltet og lagt ud igen af feltet til skud, hvor en Fremad Amager-spiller stod klar til at hugge bolden i kassen med et flot, fladt og hårdt skud ude ved stolpen.

85. min. 3-2: En Fremad Amager-spiller skar ind i feltet fra siden, men blev ulovligt fældet af Simon Petersen, der desværre allerede havde et gult kort. Tacklingen gav korrekt straffe og gult kort nummer to, som så blev vekslet af dommeren til et rødt og tak for kampen.

Efterfølgende scorede hjemmeholdet sikkert på straffesparket og så var det som om, de sidste kræfter løb ud i sandet for begge hold.

Næste kamp i turneringen er allerede torsdag aften hjemme mod Roskilde kl. 18.30.