Ingen panik: HBI´s sportslige ledelse står fast i troen på fremtids-projektet

3. oktober 2016

Af Jørgen Rasmussen

 

Ifølge en af fodboldens utallige klicheer lyver resultater ikke, så når Holbæks 2. divisionshold efter ni spillerunder er sidst i pulje 1, er dét niveauet lige nu. Punktum.

 

At en udesejr på lørdag over oprykkerne Fredensborg og en hjemmesejr ugen efter over midterplacerede B93 vil rette op på miseren er indiskutabelt, men jo indtil videre kun teori.

 

Kendsgerningen er, at tre nederlag i træk - mod henholdsvis Frem, Brønshøj og senest HIK - for første gang i sæsonen har sendt Holbæk ned som nummer sjok i den jævnbyrdige pulje. Med kun fem spillerunder tilbage er muligheden for at leve op til klubbens succes-kriterium, en top-4 placering, om ikke ikke-eksisterende så i hvert fald meget begrænset.

 

Med det udgangspunkt har HBI´s formand Johnny Vejlebo Nielsen, sportschef Morten Skovby og træner-teamet, Freddy Andersen og Kim Hansen, drøftet situationen. Konklusion: Skuffelse, javist, men ingen panik. Og fortsat tålmodighed med og tillid til klubbens udmeldte langsigtede projekt.

 

”Måske var vi lovlig optimistiske, da vi før sæsonen udmeldte en top-4 placering som succes-kriterium”, medgiver formand Johnny Vejlebo Nielsen, som dog mener, at holdets nuværende placering som bundhold i puljen er utilfredsstillende.

 

Som engageret tilskuer efterlyser formanden især lidt mere lederskab og fightervilje fra alle på holdet, når spillet ikke lige kører.

 

”Men i klubbens ledelse tror vi på, at vores unge, dygtige spillere kan lære af modgangen og vokse med opgaverne. Nu må de gå til den og vise sig værdige til tilliden.”

 

Såvel formanden som sportschef Morten Skovbo udtrykker fortsat tro på klubbens langsigtede projekt og tillid til det træner-team, Freddy Andersen og Kim Hansen, som i sommer blev ansat til at implementere det:

 

  • 1.holdet skal spille med om oprykning til 1. division i løbet af 3-5 år

  • 2.holdet skal spille sig op i Sjællandsserien eller Serie 1

  • HBI skal have B-licens og være selvforsynende med spillere til divisionsholdet.

     

Sportschef Morten Skovby hæfter sig ved, at godt nok har divisionsholdets resultater ikke levet op til forventningerne:

 

”Men i sommer skete en ret stor udskiftning i truppen. De nye skal have tid til at finde sammen. Det kræver nok lidt mere tålmodighed, end vi havde håbet. Men vi skal også huske på, at klubbens succes-kriterier for denne sæson ikke kun gælder divisionsholdet. Jeg mener, vi kan sætte flueben både ved arbejdet med vores andethold, som ligger til oprykning fra serie 3, og ved U19-holdet.”

 

Cheftræner Freddy Andersen erkender, at divisionsholdets seneste resultater har været skuffende:

 

”Men jeg synes, at vi hen over sæsonen er blevet bedre og bedre til de ting i spillet, vi har trænet så hårdt – blandt andet at holde fast i bolden. Problemet er bare, at vi har lavet utrolig mange personlige fejl. Den slags er svære at træne sig ud af, og de bliver altså også straffet i 2. division”, siger cheftræneren, som også venter på, at alle 11 mand på banen præsterer på højeste niveau samtidig.

 

”Selv om resultaterne måske ikke viser det, mener jeg, vi som hold er blevet bedre og bedre. Og jeg er sikker på, at vi stadig vil udvikle og styrke holdet”, siger Freddy Andersen.

 

Han erklærer sig tryg ved, at holdet nok skal komme tilbage på ret køl.

 

”Det eneste som kan gøre mig lidt utryg er, hvis vi ikke kan få minimeret antallet af personlige fejl. Det er svært at gøre noget ved, men vi arbejder på det ved hver eneste træning...”

 

Ass. cheftræner Kim Hansen roser spillertruppen for stort engagement og lærevillighed:

 

”De kommer ikke kun til træning for at træne. De kommer for at lære, for at blive trænede”, som han udtrykker det.

 

HBI´s træner-team Freddy Andersen og Kim Hansen (Foto: Laila Versemann)