Holdlederen tror på pokal-sensation: Det er jo ikke Brøndby, så … måske

25. oktober 2016

Af Jørgen Rasmussen

 

Onsdag aften kl. 19.00 kommer Holbæks 2. divisionshold på årets med afstand største sportslige udfordring, når superligaklubben AGF kommer på SuRi Park til knald-eller-fald kamp i DBU Pokalen.

 

For HBI bliver kampen mod den århusianske storklub med lige så stor afstand årets største opgave som vært og arrangør.

 

”Det er en stor kamp, og det er en dejlig oplevelse for spillerne og hele klubben, når der kommer et superligahold på besøg. Og denne gang er det jo ikke Brøndby. Dén kamp, sidste år, havde man jo indtryk af, at vi havde tabt på forhånd. AGF er selvfølgelig også en stor opgave, men vi har jo lige set B93 sende Esbjerg ud af pokalen, så måske … på dagen og med lidt medgang”, mener HBI´s holdleder Søren Pedersen optimistisk.

 

Som søn af HBI´s tidligere formand og nuværende stadionspeaker, Børge Pedersen, er 52-årige Søren ”Orla” - som han er blevet kaldt i klubben, siden han var lilleput – med kun en ganske lille overdrivelse født og opvokset i klubben, hvor han blev meldt ind som syv-årig.

 

Efter en årrække som spiller, mest målmand, og træner, mest assistent, har det trofaste klubmenneske nu påtaget sig opgaven som holdleder for 2. divisionsholdet:

 

”Det er en praktisk team-opgave, hvor man tager sig af spilleres tøj og tager vel imod dommere og modstander. Jeg synes stadig, det er sjovt at være en del af holdet i HBI. Som jeg siger: Vi vinder sammen – og vi taber sammen.”

 

Søren ”Orla” nævner HBI-klassikeren med de over 10.000 tilskuere fra succes-året 1975, topkampen i 1. division mellem Holbæk og Køge, som et højdepunkt i hans oplevelser med HBI. Og det værste:

 

”At skulle opleve de mange nedrykninger med klubbens gennem flere år negligerede andethold, så det nu spiller i Serie 3. Det gør ondt, men nu er der ved at være styr på det, så vi igen kan få andetholdet højere op i serie-rækkerne.”

 

Hvad mener Søren ”Orla” om det nuværende førstehold?

 

”En god blanding af lærevillige unge talenter og lidt mere erfarne spillere, som selvfølgelig har en stor opgave i at gå forrest og vise vejen mod en ny vinderkultur. Det tager lidt tid, men den skal nok komme.”

 

Det gode råd fra en erfaren klubmand i en svær tid for divisionsholdet?

 

”Ingen grund til panik! Jeg fornemmer, at der i HBI er en god stemning og tro på fremtiden. Nu har vi brug for ro og stabilitet internt i klubben - og for tålmodighed fra alle, der vil os det godt.”

 

Hvis man skulle være i tvivl om, hvad klubmanden Søren ”Orla” Pedersen føler for Holbæk Bold og Idrætsforening, så kan man tænke lidt over hans svar på spørgsmålet, hvad han synes er det aller vigtigste for klubben i de kommende 3-5 år?

 

”Dét har jeg faktisk tænkt meget over. Mit svar er, at jeg håber, vi kan få udbredt den der følelse af, at klubben, altså HBI, er en naturlig del af mig – ikke kun en tilfældig klub, jeg spiller i eller er medlem af.”

 

Foto af Søren ”Orla” Pedersen: Laila Versemann