Holbæk en tand bedre

1. september 2016

af Henrik Brandrup

Kalundborg GB – HB&I: 2-5 (0-1)

Munkesøen bød onsdag aften på 2. runde i pokalturneringen. Kalundborg havde på udebane i første runde fået en 2-10 sejr i Dianalund. Da Holbæk er højere rangeret, havde holdet siddet over i første runde og denne dejlige sommeraften spillede holdet så sin første pokalkamp. Sol, 20 grader og et lækkert græstæppe lagde de perfekte rammer for denne kamp.

Holbæk prøvede at lægge fra land med højt tempo og presspil, men manglede ’det sidste’, hvorimod Kalundborg så sit snit til at overraske mod det højere rangerede gæstehold og kæmpede forbilledligt.
Det mundede så ud i en ret jævnbyrdig affære. Holbæk havde én reel chance efter 8. min, hvor Mathias Bruun med en fiks førstegangsyderside, og med ryggen til mål, serverede bolden i en bue ind mellem Kalundborg-forsvaret. Det gav Simon Engberg en god og kvalificeret afslutning, som dog blev reddet flot af keeperen.

Begge hold havde halve chancer, men hos Holbæk tog målmand David Paris sig sikkert af ethvert optræk til Kalundborgchancer. Det var mest af alt et slag om midtbanen, selvom fløjene også kom godt i spil.
31. min. 0-1, Jonathan Kirk: Mathias Eilstrup serverede en millimeter-præcis diagonalaflevering på 40 meter fra venstre side lidt udenfor eget straffesparksfelt helt over modsat midt på Kalundborgs banehalvdel, hvor Mads Bobjerg kom susende. Med en perfekt retningsbestemt tæmning videre frem ad banen, oversprintede han midtbanen, fintede backen i ubalance og lagde en hård, præcis, mellemhøj aflevering ind modsat i straffesparksfeltet, hvor Jonathan Kirk flot kom først på bolden og scorede.

Generelt var 1. halvleg en rodet affære med mange fejl og svingende tempo fra begge sider.

Efter pausen kom Holbæk ud med meget mere koncentration, tempo og boldsikkerhed.
48. min. 0-2, Simon Engberg: En lang bold fremad banen header en Kalundborg-forsvarer for kort tilbage og Simon Engberg smutter imellem og scorer.
50. min. 0-3, Nikolaj Frandsen: Et Holbækskud bliver blokeret i en glidende tackling, men dog med hånden, og der blev korrekt dømt straffe. Det omsatte Nikolaj Frandsen hårdt og sikkert i mål.

Der skulle dog kun gå få minutter, så fik Kalundborg reduceret.
54. min. 1-3: En Kalundborg-aflevering ser ud til at være adresseret til en spiller i off-side, hvilket fikserer hele Holbækforsvaret. Men dommerens fløjte var tavs og reduceringen en realitet.

70. min. 1-4, Benjamin Maarfelt: Et hjørnespark fra venstre side har retning mod kanten af feltet, hvor Benjamin Maarfelt, der var søgt med frem fra forsvaret, flot timede sit løb og høje spring og kunne pande bolden ind ved fjerneste stolpe. Fremragende aktion.

72. min. 2-4: Et Kalundborgskud på mål forsøges afværget med en glidende tackling, hvilket dog blot medførte at skuddet blev rettet af og fikserede David Paris i Holbækmålet.

85. min. 2-5, Simon Engberg: Kampen blev lukket og slukket kort før tid, da Mads Bobjerg og Simon Engberg spiller bande et par gange med hinanden, hvilket trævler Kalundborgforsvaret op og Engberg kan let scores kampens sidste mål.

Næste kamp er turneringskamp hjemme på søndag mod Vanløse. Her skal Holbækholdet forbedre deres pasningsspil, løbemønstre og mentale tilgang. Der var dog en vis glæde over de 5 gode mål, perioder med godt spil og avancement til næste runde i pokalturneringen.