HB&I vælger den svære vej: Vi vil ikke købe os til succes

3. juni 2016

Af Jørgen Rasmussen

 

Holbæk B&I skal have et fodboldhold, som kan spille med om oprykning til 1. division i løbet af de kommende tre til fem år. Det skal ske med en dedikeret satsning på udvikling og uddannelse af klubbens egne talenter, bredt samarbejde internt og eksternt - og i det hele taget gennem en vel-koordineret indsats.

 

Det er den erklærede, ambitiøse målsætning, som klubbens bestyrelse, eliteudvalg og sportschef nu melder ud.

 

"Så, klart nej, Holbæk B&I kommer ikke til at købe sig til succes for divisionsholdet", lyder det samstemmende og bestemt fra elitechef Asger Madsen og kommende sportschef Morten Skovby.

 

"Vi tror selvfølgelig på, at vi kan lykkes med vores målsætning, men hvis succes´en skal hvile på et langtidsholdbart grundlag, så kræver det, at en række helt basale ting i og omkring klubben skal være på plads", fastslår de.

 

Asger Madsen og Morten Skovby peger på fire områder, som er helt afgørende, hvis klubben skal lykkes med den ambitiøse målsætning:

 

  • Talentudvikling

  • Træner kapaciteter

  • Faciliteter

  • Økonomi

 

Angående økonomien: 

 

"Ja, det kræver selvfølgelig et væsentligt løft af økonomien, hvis vores ambitioner bliver til virkelighed. Det er ikke kun driften af en trup med et 1. divisions set-up, der bliver dyrere, det gælder i lige så høj grad arbejdet med talent-udviklingen", medgiver Asger Madsen.

 

Men både elitechefen og sportschefen er optimister:

 

"Talentudviklingen er vi langt med, klubbens ”blå tråd” lever i praksis. Der bliver trænet korrekt og samarbejdet med Holbæk Sportsakademi og det fungerer fantastisk."

 

Asger Madsen og Morten Skovby henviser til, at flere spillere fra årgang 97 (2. års U19) allerede har fået debut på divisionsmandskabet, ligesom yderligere en spiller fra årgang 98 og, ikke mindst, en spiller fra årgang 99, der som 16-årig er den yngste debutant i HBI´s historie.

 

"Eneste skår i glæden er, at klubben stadig mangler at få tildelt B-licensen. Den kan sikre, at vores U-hold bliver matchet på rette niveau. U17 div.- holdet har med sit wildcard bevist, at klubben har niveauet ".

 

"Trænergruppen helt ned til de mindste årgange bliver trænet af veluddannede trænere, hvor der årgangene imellem er ved at blive skabt en naturlig samhørighed. Der tænkes udvikling og sparring på alle niveauer. Trænerne giver hinanden sparring og spillerne bliver matchet op og ned, så vi sikrer, at de udvikler sig optimalt".

 

Asger Madsen og Morten Skovby mener, at modellen sender et klart signal til klubbens talenter: hvis de arbejder seriøst med deres fodbold og er tålmodige i deres modningsproces, så har de allerede i en tidlig alder har muligheden for at bringe sig i spil til klubbens førstehold.

 

"Timingen omkring hele vores tre-fem års plan er noget nær perfekt. Tænk, hvis vi om tre år kunne indvi Holbæk Sportsby med et hold i den næstbedste fodbold-række i Danmark. Det ville da være stort for Holbæk B&I, selvfølgelig, men i særdeleshed ville det være en løftestang for hele Holbæk kommune", siger de – og tilføjer:

 

"At drive fodboldklub på det niveau, vi stræber efter, kræver væsentligt bedre faciliteter end dem, klubben råder over i dag. Så, jo, vi synes, timingen er god...".

 

Foto: Asger Madsen (øverst) og Morten Skovby