HB&I´s nye anfører: Vores styrke er kollektivet

5. august 2016

Af Jørgen Rasmussen

(Teknikken, eller hvad det nu er, driller billedet af Holbæks nye anfører, sorry, men hvis du lægger hovedet lidt på skrå...)   

Jonas Thomsen er kun 25 år og stadig på vej mod sin bedste fodbold-alder. Alligevel er han i kraft af sin rutine og erfaring bl.a. som fuldtidsprofessionel i den forhenværende superligaklub FC Vestsjælland og sit forhåndskendskab til HB&I og vestsjællandsk fodbold i det hele taget, i særlig grad dén spiller på Holbæks 2. divisionshold de mange yngre og mindre erfarne skal læne sig op ad – eller rettere: lade sig lede af – når det brænder på i kampene.

 

Det er derfor en naturlig leder-rolle på holdet, som midtbane-dynamoen fra Kalundborg da også gerne påtager sig. Men hvad forventer han af sig selv?

 

”Først og fremmest at være en god fodboldspiller og præstere hver gang. Det er i hvert fald det jeg forventer af mig selv. Og det ved jeg, at også Freddy og Kim gør. Og så skal jeg gå forrest i dagligdagen og til kamp.”

 

Efter prof-eventyr i Slagelse og HB Køge vendte Jonas Thomsen hjem til Danmarksserie-fodbold hos Kalundborg og den uddannelse som procesoperatør hos Novo Nordisk, han nu er i gang med.

 

Med disse nye rammer for tilværelsen på plads var Jonas Thomsen klar til at prioritere 2. divisionsfodbold og de krav, der følger med at spille på det niveau. Så nu er han tilbage i HB&I, den klub, de omgivelser, han kender så godt:

”Jamen, jeg kendte jo næsten alt til klubben i forvejen. Jeg har spillet mange af mine ungdomsår i HB&I, og det er ikke meget, som har ændret sig. Der er stadig mange af de samme mennesker i klubben og omkring holdet. Det er dejligt at mange kan huske mig fra dengang jeg var en lille knægt og spillede her. Så det er super at være tilbage.”

Hvordan vurderer du styrker og evt. svagheder ved HB&I´s nuværende spillertrup?


”Vores styrke er kollektivet. Vi er en ung trup suppleret med nogle rutinerede spillere, så det bliver dyder som sammenhold og hårdt arbejde som skal kendetegne holdet og det at spille i Holbæk B&I. Også i fremtiden. Talentet og målet om at stræbe efter det maksimale skal være drivkraften.”

 

”Så målet er at skabe et så stærkt miljø i klubben, at de unge spillere kan udfolde deres talent og måske endda ryge op på højeste niveau i Danmark. Ligesom jeg selv har været det, og hvor senest nu også Frederik Tingager er kommet.”

Hvad lærte du af opholdet hos FC Vestsjælland?

”Sindssygt meget. Det var min første fuldtids kontrakt, og det at være professionel fodboldspiller har været en drengedrøm, siden jeg var helt lille. Så at nå det mål og spille kampe i superligaen på Brøndby stadion, i Parken osv. er oplevelser, jeg aldrig vil glemme.”

 

”Men jeg lærte også at tackle modgang. Bagsiden af medaljen. Jeg havde nogle perioder, hvor jeg ikke spillede så meget, og det var ekstremt hårdt. Det er noget, man skal være god til at bearbejde. Det gik meget ud over dagligdagen og selvtilliden, og det måtte jeg jo lære at tackle. Men det har også været med til at gøre mig stærkere som person.”

Hvordan ser du selv din rolle på HB&I´s divisionshold?

”Med den erfaring og de ting jeg allerede har prøvet i min karriere, er jeg en af dem, som de unge skal kunne læne sig op ad og som viser vejen. Der er rigtig meget talent i de unge spillere i klubben, og jeg håber og tror på, at jeg sammen med træner-teamet og de andre rutinerede kan få udfoldet talentet både hos den enkelte og på holdet.”

 


Hvad forventer du af kampen mod Hvidovre?

”Jeg forventer at se et sultent Holbæk-mandskab, som er klar til give alt for at få et godt resultat. Og måden det skal ske på er, at vi skal arbejde sten hårdt og hele tiden være parat til at udfordre Hvidovre. Træner-teamet har scoutet Hvidovre, så vi er rigtig godt forberedt på, hvad de kommer med. Og hvem ved? - måske bliver de overrasket over, hvad vi kommer med..”