Formanden vil have HB&I i 1. division med egne talenter

28. maj 2016

Af Jørgen Rasmussen

"Holbæk skal have et fodboldhold på divisions-niveau, som borgere i byen og på egnen kan være stolte af. Det har vi brug for, og det er helt klart vores mål, at HB&I skal etableres i 1. division inden for de kommende fem år.”

Sådan lyder den kontante udmelding fra klubbens formand, Johnny Vejlebo Nielsen, som afløste Kenny Jensby på posten på klubbens generalforsamling 29. februar. 

”Jeg er sikker på, at hvis vi kan lykkes med at få skabt sådan et Byens eller Egnens Hold, gerne i samarbejde med de andre klubber i kommunen, så vil det være til kæmpe glæde og gavn for ikke bare klubbens nuværende sponsorer, men for hele egnens erhvervsliv", siger Johnny Vejlebo Nielsen.

Han erklærer sin fulde opbakning til både det økonomiske og sportslige koncept, som også hans forgænger og den tidligere bestyrelse stod for: Økonomisk ansvarlighed (ingen fodbold for lånte penge) og fokus på talentudvikling og brug af spillere fra egen avl.

"Ingen tvivl om det. Økonomien i klubben skal hænge sammen. Jeg kender kun til sorte tal fra min egen virksomhed (Peugeot, Holbæk-Roskilde), og sådan skal det også være i HB&I”.

”Sportsligt er det efter min mening en realistisk vurdering, at der i og omkring Holbæk – byen, kommunen, egnen – er et  bæredygtigt grundlag for en fodboldklub, som med fokus på talentudvikling og hovedvægt på brug af egne spillere, kan etablere sig solidt i 1. division. Dér ser jeg i hvert fald Holbæk Bold og Idrætsforening placeret inden for fem år".

Det er ligesom hørt før, det der med fem-års planer og satsning på spillere af egen avl?

"Ja, og tit bliver det ikke rigtig til noget. Men  jeg kan jo ikke gøres ansvarlig for, hvad andre tidligere har sagt - og ikke gjort ...".

Formanden beder om, at hans udsagn nu ikke kommer til at fremstå alt for arraogant eller skråsikkert. Han uddyber:
"Det er klart, at hverken jeg som formand, eller for den sags skyld andre personer i klubben, kan udrette noget alene. Kun i et tæt samarbejde, hvor alle bidrager, kan vi i fællesskab skabe succes for HB&I”, siger Johnny Vejlebo Nielsen.

Om talentudvikling og brug af egne talenter på klubbens divisionshold, siger formanden:

"I min virksomhed sætter jeg en ære i at holde på medarbejder-talenterne. Når vi uddanner en mekanikerlærling, gør vi, hvad vi kan, for at beholde vedkommende i virksomheden. Sådan skal det også være i HBI. Det giver da kun god mening, at klubben får noget igen fra dens investering i de unge talenter.”

Siden formandsskiftet har det været småt med konkrete udmeldinger om, hvad den nye formand og den nye bestyrelse ville med HB&I i fremtiden.

 

"Det er altså ikke fordi, vi ikke har arbejdet med tingene. Jeg tør godt love, at vi i de kommende uger og måneder vil offentliggøre nye initiativer fra klubbens ledelse. Både sportslige og organisatoriske", Johnny Vejlebo Nielsen.