Før sæsonpremieren: Vores pulje ser sindssygt svær ud

2. august 2016

Af Jørgen Rasmussen

 

”Altså, den pulje vi er havnet i, ser jo sindssygt svær ud. Hvis vi i stedet skulle spille med i pulje 2, så tror jeg ærlig talt, det ville være noget nemmere at leve op til klubbens succes-kriterium om at slutte i top 4”, lyder det fra HB&I´s nye cheftræner, Freddy Andersen, inden hans med spænding imødesete come back-sæson i klubben efter fem års fravær.

 

Freddy Andersen mangler bestemt ikke tillid til sin egen spillertrup, understreger han. Han synes heller ikke, at klubbens succeskriterium er helt urealistisk, men det blev altså meldt ud inden nogen kendte pulje-sammensætningen i de tre 2. divisioner.

 

”Kendsgerningen er, at HB&I for halvanden måned siden sluttede som nummer 21 blandt 24 hold i 2. division. Nu skal vi i pulje med en række af de store, veletablerede københavnerhold, som alle sammen forventer at slutte i top 4 i år.”

 

”Vi ved jo, at de klubber har lettere ved at tiltrække kvalificerede divisionsspillere, end vi har – alene af geografiske grunde – så jeg synes jo ikke, det er helt urimeligt, hvis vi nu spørger os selv, hvor realistisk vores målsætning om at slutte i top 4 er”, siger Freddy Andersen. Og konkluderer:

 

”Jeg synes, det ser svært ud, men det gælder for alle holdene. Hvem vil man pege på som favorit i vores pulje? Frem? Hvidovre? Jeg tror, det bliver meget tæt...”

 

Holbæks modstandere i efterårssæsonen er i rækkefølge Hvidovre, Brønshøj, HIK, B.93, Fredensborg, Avarta og Frem.

 

Sæsonpremieren er mod Hvidovre på SuRI Park søndag den 7. august kl. 13.00.

 

Jeg forventer at møde et rutineret Hvidovre-hold, som nok vil prøve at mose os på fysikken. Det skal vi prøve at stå imod, men vi skal også have tilstrækkelig med selvtillid og tro på, at vi kan spille vores eget spil på vores egne præmisser. Vi skal ikke begynde at indrette vores spil efter vores modstandere. Tværtimod. Vi skal markere os på en måde, så de hold vi møder, som udgangspunkt har mindst lige så stor respekt for os, som vi har for dem.”

 

Foto: Glæde over Jonas Bengtssons tidlige scoring i Holbæks 1-0 sejr over Hvidovre i de to holds seneste møde på SuRI Park i efteråret 2015. (Foto: Laila Versemann)