Femte nederlag i træk: Resultat- krisen kradser hos ufarlige HBI

16. oktober 2016

Holbæk – B93 2-3 (1-1)

 

1-0 Mohammed Asrihi (39. min), 1-1 Sebastian Czajkowski (40), 1-2 Emmanuel Ogude (61), 2-2 Birol Serinkanli (str., 70), 2-3 Emanuel Ogude (str., 82).- Tilskuere 244

 

Af Jørgen Rasmussen

 

Hvis Holbæk havde mere med- end modgang i starten af sæsonen, så kan man i al ædruelighed mene, at der efter søndagens 2-3 nederlag mod B93, bundholdet Holbæks femte nederlag i træk, nu så rigeligt er udlignet på dén konto.

 

Sådan er det jo i fodbold, hvor begreber som marginaler, stolpe ind og ud - held og uheld, i mangel af bedre udtryk – over tid har det med at gå lige op.

 

Et upåklageligt fightende Holbæk-mandskab kan vel med en vis rette føle sig ramt af modgang i den intense og noget urolige hjemmekamp mod B93. Gæsterne skulle nemlig have hjælp af et regulært målmandsdrop af Holbæk Christian Mortensen til at udligne til 1-1. Holbæk-målmanden, som stod godt og havde flere fine redninger senere i kampen, tabte et relativt harmløst langskud for fødderne af Sebastian Czajkowski, som takkede for gaven og scorede fra en spids vinkel.

 

Det skete et minut efter at Holbæk havde bragt sig foran på et perlemål af Mohammed Asrihi, som resolut helflugtede et fint indlæg fra Christoffer Thrane i kassen på Holbæks første kvalificerede afslutning i kampen.

 

Senere, i kampens slutfase, fik B93 tilkendt et straffespark, der blev dømt for en forseelse begået af Holbæks Frederik Parishus et par meter uden for feltet.

 

Mon nogen blandt de få vidner på Holbæk stadion, herunder de næsten uafbrudt meget højt talende og evigt dommer-kommenterende B93´ere, havde brokket sig, hvis kampens travle dommer, Casper Thorsøe Jr., havde fløjtet frispark en meter eller to uden for straffesparksfeltet, da Parishus hev en B93´er i trøjen? Næppe. Men nu fortsatte B93´eren altså sit løb, indtil han faldt omkuld inde i feltet.

 

Straffesparket blev dømt og københavnernes nye angrebsstjerne og 2. divisions topscorer, Emmanuel Ogude, scorede kampens afgørende mål. Ogude havde tidligere bragt gæsterne foran 2-1, da han fik plads til at heade et hjørnespark i nettet. Fint mål, men markeringen?

 

2-3 nederlaget kan selvfølgelig ses og vurderes som ærgerligt for det respektabelt investerende og ydende Holbæk-mandskab, men med mindre man så kampen på SuRi Park med ensfarvede blå briller står tilbage, at B93 kampen igennem var mest chanceskabende og fremstod som det skarpeste af de to hold.

 

Billedet: Mohammed Asrihi – bragte Holbæk foran (Foto: Laila Versemann)