Et ærgerligt resultat, men en god nyhed

29. maj 2016

Af Steen Vester

Kolding - Holbæk B&I 2-1 (0-0)
0-1: Mohammed Asrihi

 

Skuffelsen over nederlag i Kolding blev klart overskygget af glæden over definitivt at have sikret sig mod nedrykning fra kvalifikationsspillet i 2. division.


Med tre runder tilbage, kan Holbæk ikke længere hentes af holdene under stregen.  Det skete, da Næsby samtidig var så venlig at vinde over AB Taarnby og dermed fjerne den sidste matematiske risiko for at rykke ned.

Kampen i dag startede med et godt  spillende Holbæk-hold, efter en lidt langsom start. Begge hold havde et par chancer i første halvleg.


Bedste Holbæk-mulighed stod Mohammed Asrihi for, med en flot afslutning lige forbi modsatte målhjørne efter en halv time.


Målmand Christian Mortensen måtte diske op med en flot redning umiddelbart før, og Holbæk-keeperen var igen på plads i starten af anden halvleg, da han kom godt ned til en nærgående hovedstødsforsøg. Kolding, der stadigvæk kæmper for at undgå nedrykning, pressede på, men efter en times spil blev unge Jesper Halling spillet dybt i feltet, og med et fint overblik fandt han bagude Mohammed Asrihi, der kunne sende holbækkerne i front.

Det blev til et par chancer mere til Holbæk, men i stedet kom Kolding lynhurtigt tilbage med to næsten identiske scoringer i løbet af et par minutter med cirka et kvarter tilbage. Efter et hjørnespark hamrede André Jacquet nedfaldsbolden i mål til udligning 1-1, og ikke længe efter gentog han kunststykket, da han i feltet sparkede et indlæg i kassen til 2-1.
Mere blev det ikke til.

Cheftræner Peter Ebbe Tønder var glad for mange ting i kampen, men ærgrede sig over Koldings første mål:

"Vi var i kontrol , men manglende opdækning bragte Kolding tilbage i kampen.
Ellers var det en god kamp fra 2 veldisciplinerede hold.
Vi kan dog glæde os over et længeventet
comeback til Jonas Jacobsen og en god kamp af Jesper Halling og Mohammed Asrihi".

 

Thomsen N. Thomsen havde disse kommentarer om dagens kamp og overlevelsen:


"Kolding med 3-4 procent mere energi, nok qua vigtigheden for dem. Vi med totalt kontrol minut 45-75, der dog ikke er nok til at vinde kampe. 2 store chancer efter føringen, der havde lukket ballet. Overordnet set over 90, så er sejren fortjent nok.

 

Hjemturen:


Vi skulle nå Fyn før snakken så småt begyndte igen. Denne gang om hvor flot der er, at med en så ung og uerfaren trup, at vi redder yderligere et år i 2. division hele 3 runder før slut.

Så hjemkomst til HBI med glæde og smil, klar på at opretholde hjemmebane statistikken med endnu 3 point søndag."