”When the going gets tough, the tough gets going"

5. juni 2015

Af Asger Madsen, HB&I´s elitechef

 

Efter syv kampe i træk uden nederlag (fem uafgjorte, to sejre) måtte Holbæk endelig se sig besejret i onsdagskampen mod FC Helsingør, som hjemme vandt 1-0 på et mål scoret af den tidligere Holbæk-spiller Martin Koch i 2. minut efter kampens første hjørnespark.

 

Især i 1. halvleg havde vi et par gode chancer for udligning, men desværre formåede holdet ikke at udnytte mulighederne. At tage fra Helsingør med en oplevelse af, at vi skulle have haft point med hjem, siger noget om hvor holdet er på vej hen.

 

At vores Holbæk-drenge plejer at levere spænding på SuRi Park kan alle vist nikke genkendende til. I sidste weekend var Holbæk med 15 minutter tilbage af kampen bagud 0-2 mod B1908, men igen viste truppens moral og vindermentalitet overskud og fik hentet et meget vigtigt point hjem ved resultatet 2-2.

 

Det bliver sandsynligvis en vanvittig afslutning i 2. division øst, hvor det efter onsdagens kampe i 27. spillerunde, og med nu kun tre kampe tilbage, ser ud til, at kampen om placeringerne 10, 11 og 12 bliver et anliggende mellem Rishøj, Avedøre og Holbæk.

 

En slutplacering som nummer 12 betyder en direkte nedrykning til Danmarksserien, 11. pladsen skal ud i en play off kamp mod 11. pladsen fra vest-rækken, mens nummer 10 bliver i 2. division.

 

Vi har tre meget vigtige kampe tilbage, to af dem er mod bundholdene Svebølle og søndagens modstander, Herlev.

 

På papiret er Herlev måske en overkommelig opgave, men kigger man på holdets præstationer den seneste måned, så har det - på trods af en sikker nedrykning – kun tabt to af de seneste syv kampe. Det vidner om, at Herlev på ingen måde har tænkt sig at dele gaver ud, så der skal igen leveres en koncentreret indsats, hvis alle 3 points skal blive i Holbæk.

 

”When the going gets tough, the tough gets going” må være budskabet til truppen til søndagens kamp.

 

Det er nu, Holbæks unge talenter skal vise fodbold-Danmark, at alder blot er et tal, og at sammenhold, offervilje og tro på egne evner kunne føre til succes.