Uden gæld bliver alting bare lettere

27. januar 2015

HB&I er sluppet af med gæld for en lille million kroner, men " vi skal stadig knokle for flere indtægter, og vi skal bruge klubbens penge med omtanke og sund fornuft", siger formand Kenny Jensby

En kreds af trofaste, lokale sponsorer og to imødekommende, velvillige pengeinstitutter, som i handling har vist, at de tror på en god fremtid for Holbæk Bold- og Idrætsforening, har nu banet vejen for en bæredygtig økonomisk rekonstruktion af klubben ved at hjælpe den af med en rentebærende gæld på en lille million kroner.

Det er en stor gave til fodboldklubben, og den forpligter, siger formand Kenny Jensby:

"Gæld og renter er jo skabt i fortiden, men belaster fremtiden. Den belastning slipper vi for. Det vil komme vores klub og medlemmer til gode, fordi vi nu kan bruge vores indtægter på at drive fodboldklub."

Hvad betyder det konkret for HB&I, at klubben nu bliver "økonomisk rekonstrueret" og uden en rentebærende gæld på en lille million kroner?

"Økonomisk betyder det, at vi i fremtiden ikke skal betale dyre renter af gælden, og vi skal heller ikke bruge penge på at afdrage den. Gæld og renter er jo skabt i fortiden, men belaster fremtiden, og den belastning slipper vi for. Det vil komme vores klub/medlemmer til gode, fordi vi nu kan bruge vores indtægter på at drive fodboldklub."

Hvordan vil klubbens trænere, ledere, spillere, medlemmer kunne mærke det i dagligdagen?

"Alting bliver bare lettere, når du ikke har økonomiske problemer. Men nu er det jo ikke sådan, at vi bare kan bruge løs. Vi slipper for renter og afdrag, men det er ikke ensbetydende med, at træerne vokser ind i himlen. Vi skal stadig knokle på for at for flere indtægter, og vi skal stadig bruge pengene med omtanke og sund fornuft."

Hvad fortæller det efter din mening om HB&I, at en kreds af sponsorer har ydet deres væsentlige bidrag til at hjælpe klubben gennem en økonomiske krise, den jo reelt selv er skyld i?


"At HB&I stadig er en væsentlig del af byens og omegnens historie. Alle ved jo, at klubben har mange medlemmer, mange frivillige og mange venner, som gerne vil hjælpe, når man beder om det. Bestyrelsen har rakt ud efter hjælp til klubben ? og fået den, tror jeg, fordi tilliden til klubben nu er genskabt. Vi bliver belønnet for, at vi er gået tilbage til rødderne og vil drive klub på basis og gode gamle dyder."

Hvad har bestyrelsen, klubben, lært af trekvart års kamp for overlevelse og rekonstruktion på et nyt grundlag?

"Vi har i hvert fald lært, at det altså kræver hårdt arbejde at få en stor klub som HB&I til at fungere. Men vi har også erfaret, at hvis man er åben, ærlig, ordentlig og realistisk, så er der mange gode folk, som er klar til at give en hånd med", siger formanden.

Han erklærer sig i øvrigt rigtig godt tilfreds med, at klubbens bestyrelse nu så klart har defineret en farbar vej for fremtiden:

"For vi synes ærlig talt, at det er bedre at forsøge at komme så langt som muligt med HB&I på klubbens egne kræfter og værdier, end det ville være at forsøge at købe sig til en midlertidig superligastatus, som alligevel ville forsvinde den dag, de lånte penge måtte slippe op."