U19: Underholdende sæsonafslutning

21. juni 2015

Brøndby – HB&I 2-2 (2-1)

 

1-1 Michael Ayoub (10), 2-2 Christian Viltoft (58 str.). -Tilskuere: 30

 

Af John Friis

 

Ærgrelsen over 2 mistede point var til at få øje hos mange af holbækkerne, der smed sig på græsset, efter at dommeren havde fløjtet den meget underholdende pointdeling på Vestegnen af. Kampens allersidste afslutning fra Mathias Vestergaard havde fra undersiden af overliggeren ramt Brøndbys målmand i ryggen og derfra ned på målstregen.

undefined

 

Bortset fra de første 10 minutter, hvor hjemmeholdet kom med fuld fart og fik trykket gæsterne godt tilbage og samtidig bragt sig på sejskurs (1-0), var holbækkerne godt med i kampen. I store dele var det faktisk Holbæk, som var spilstyrende. De havde helt klart flest chancer, og på den baggrund kan man godt forstå ærgrelsen over ikke at kunne få fuldt udbytte mod rækkens nummer to.

 

Michael Ayoub udlignede til 1-1, da han var på det helt rigtige sted i det tætpakkede straffesparksfelt efter et frispark fra Nikolaj Madsen.

 

Christian Viltoft scorede 2. halvlegs eneste mål, da han meget sikkert omsatte et straffespark begået af en Brøndby-spiller, som satte hånden på et skudforsøg fra Mads Moch.

 undefined

Henrik Dick-Nielsen har følgende evaluering af sæsonen der er gået:

 

Denne sæson har været præget af et ungt U19 hold, forstået som at holdet primært udgøres af spillere fra årgang 97 altså 1. årgangsspillere.
 
Efteråret var en periode, hvor vi som hold havde det rigtig svært. Ikke helt unormalt, da det første halve år ofte bruges på, at 1. års spillere skal vænne sig til tempoet og fysikken.

 Her i foråret har fysik og tempo ikke længere været noget issue . Det bevidner, den udvikling drengene har været igennem. Hver kamp har vi spillet med ca. 80% 1. årsspillere, som har gjort det godt langt hen ad vejen. I mange kampe har vi været spilstyrende og spillet attraktiv possesion-fodbold. Netop det, som klubben gerne vil, da det udvikler drengene mest som fodboldspillere. Rent resultatmærssigt må vi dog erkende, at vi ikke har haft den fornødne skarphed i felterne for at kunne lande på en placering i top-3, som ellers lå inde for rækkevidde helt hen til de sidste to kampe.
 
At arbejde med drengene i denne alder har været fantastisk, de er et sted i deres liv ,hvor der sker allermest, lige fra lektier til kørekortet der skal tages. Vi har grinet og grædt, skreget og jublet i et år, hvor klubben som helhed har haft det svært, og hvor drengene har måtte forholde sig til at skulle spille både senior og ungdomsfodbold. Mest af alt er jeg glad for, at drengene helt efter planen har flyttet som fodboldspillere.
Klubben kan se tilbage på en sæson, hvor 4 af spillerne fra årgang 97 har fået deres officielle debut på klubbens 1. senior, og hvor yderligere 14 spillere har spillet et hav af kampe på klubbens serie 1 hold.
Jeg glæder mig til, på afstand, at følge drengenes videre færden i fodboldverdenen.