U19: Tilbage på sporet

1. juni 2015

HB&I – Helsingør 1-0 (0-0)

 

1-0 Nicolai Madsen (63). - Tilskuere: 50

 

Af John Friis

 

Med en smal 1-0-sejr over Helsingør fik U19 lagt det ærgerlige nederlag fra sidste søndags kamp mod HIK bag sig og fastholdt dermed samtidig 3. pladsen i 2. division. Kønt var det kun i glimt, men det var til gengæld indiskutabelt, at det var yderst velfortjente point.

 

Som i sidste weekends kamp stod gæsterne også her meget lavt og kompakt. Hvis man som i tv-kampe kunne vise den procentvise fordeling af boldbesiddelsen, ville det vise et markant overtag til hjemmeholdet.

 

Kampen bød på påfaldende få chancer, og tempoet var ofte for lavt til, at det var muligt, at spille sig igennem til de åbne muligheder. Hjemmeholdet havde dog - især i anden halvleg - flere forsøg, som på en god dag godt kunne have givet mål.

 undefined

Kampens enlige mål faldt i det 63. minut efter en standardsituation. Et frispark næsten ude ved hjørneflaget blev af Christian Viltoft sendt ind til Younis Ahmed, som headede bolden videre mod bagerste stolpe, hvor Nicolai Madsen var på pletten og dermed blev matchvinder.

undefined

I kampen slutfase hvor Helsingør var tvunget til at kaste alt mandskab frem, fik HB&I et par gode chancer for i omstillingerne at lukke kampen, men uden at det dog rigtig førte til noget.

 

Resultatet betød, at HB&I endnu engang laver et clean sheet, og at de unge talenter ret imponerende har vundet hele 6 af de seneste 7 kampe. Så holdet er tilbage på sporet efter en enkelt misser.

 

 

En glad træner Henrik Dick-Nielsen sagde efter kampen: ”Jeg er meget tilfreds med spillet de første 30 minutter, hvor vi helt sidder på kampen, og spiller efter vores koncept, dog uden at komme til de helt store åbne chancer.” Han mente endvidere, at ”spillerne må roses for at bevare koncentrationen, for det kræver det at spille mod et hold som igennem en hel kamp står så lavt tilbage på banen.”

 

Næste modstander kommer nok til at udfordre denne flotte placering på formbarometeret. Turen på søndag går til Greve, som er rækkens ubestridte tophold. Holdet står godt til os, hvad efterårets uafgjorte kamp da også viste. Det var en god, intens og jævnbyrdig kamp mellem to hold, der spillede flot og underholdende bold. Det skal blive spændende at se styrkeforholdet her et halvt år efter.

 

Foto: Nicolai Madsen - Holbæks målscorer mod Helsingør.