U19: Så sluttede festen

25. maj 2015

 

HB&I – HIK 0-1 (0-1)

Tilskuere: 40

 

Af John Friis

 

Efter en næsten euforisk stemning ovenpå 5 sejre i træk kom Holbæks U19 i den grad ned på jorden igen efter pinsens 0-1-nederlaget mod HIK i SuRi Park. Spillerne virkede ikke klar i den første halve time, hvor gæsterne kom først på de fleste bolde – og her blev kampen afgjort.

 

Gæsterne var klar fra første fløjt og sad på spillet. Allerede i det 6. minut kom kampens eneste scoring, da HIK fik et ”unødvendigt” straffespark. Hjemmeholdets spil hang slet ikke sammen, og der var alt for mange afleveringer, der ikke ramte en med blå trøje. Foruroligende mange!

 

Herefter kom HB&I mere ind i kampen og skabte også et par store chancer for udligning inden pausefløjtet. Men - hvor de i flere af de foregående sejre har været utrolig effektive på deres afslutninger, manglede skarpheden på denne solbeskinnede pinsedag.

 

Hjemmeholdet havde spilovertag i hele anden halvleg, hvor gæsterne stod meget lavt og satsede på omstillinger. Holbækkerne kom også her til store muligheder, men uden at den håndfuld chancer, der blev skabt, gav udbytte.

 

Spillet havde en tendens til at blive for omstændigt og dermed for let at dæmme op for. Spillerne virkede rådvilde og havde problemer med at spille sig igennem. Det var i det hele taget få om overhovedet nogen af hjemmeholdet spillere, der ramte deres normale niveau. Meget symptomatisk blev et par kæmpe muligheder misbrugt i slutminutterne, hvor bolden ellers det meste af tiden befandt sig i gæsternes straffesparksfelt.

 

Næste søndag kommer Helsingør på besøg og man må håbe, at spilerne rammer det niveau, der inden pinsen havde givet dem point nok at ligge på 3. pladsen. At man skal være klar fra første fløjt har kampen mod HIK vist lært dem.