U19: Ny fortjent sejr

3. maj 2015

HB&I - Øresund 2-0 (1-0)

 

1-0 Yonis Ahmed (34), 2-0 Andreas Elkjær (90). - Tilskuere: 50

 

Af John Friis

 

Sidste weekends sikre sejr i Farum blev i søndagens hjemmekamp fulgt op at endnu en sikker sejr, omend den først blev slået fast i opgørets allersidste minut.

 

Især i starten af kampen og i anden halvlegs sidste kvarter var der nærmest skydetelt foran gæsternes mål, men målet virkede som forhekset og ind ville bolden ikke trods chancer i x-large-størrelse. Holbæk kunne godt have vundet en med en 5-6 mål, men måtte ”nøjes” med 2.

 

De lokale talenter var sat godt op til kampen og prøvede at spille bold på den ujævne bane. De var spilstyrende i det meste af kampen. Især i starten af opgøret foregik det meste af spillet på gæsternes halvdel.

 

Der var gode muligheder for scoring, inden det yderst velfortjente føringsmål kom i det 34. minut, da Yonis Ahmed efter et hjørne steg til vejrs og headede sit hold foran. Allerede i det 4. minut havde han testet den ene stolpe.

 

Gæsterne havde dog også deres chancer især efter værternes boldtab. Det var ikke alt, der var lige kønt, men holbækkerne fik spillet sig til store chancer og kun store målmandsredninger, markspilleres ditto på stregen, manglende skarphed og ikke mindst decideret uheld, der gjorde, at kampen ikke blev lukket meget før.

 

Tæt på slutfløjtet gjorde Andreas Elkjær det til 2-0 efter en aflevering fra Jesper Halling.

 

Træner Morten Rutkjær udtalte efter kampen:

Jeg er meget tilfreds med gutternes indsats især i 1 halvleg. Drengene overholdt aftalerne og vi var boldbesiddende og spilstyrende. Vores første scoring var en perle efter en standard, som vi havde gennemgået på taktikmødet. 2 halvleg bliver en lidt rodet affære, men sejren var der aldrig tvivl om.

Det var vigtigt med sejren og de 3 point. Banen er en katastrofe til vores type af teknisk stærke spillere, men vi kom igennem kampen. Jeg vil især fremhæve Jesper Halling og Yonis Ahmed og Andreas Elkjær. De leverede ekstraordinære præstationer.

 

Sejren var vigtig for holdet, der har haft en forfærdelig start på forårssæsonen. Allerede på torsdag gæster Dragør Holbæk Stadion og at dømme efter de foreløbige resultater venter en intens og jævnbyrdig aftenkamp.

 

Foto 1: Kamp om bolden foran gæsternes mål
 
Foto 2: Yonis Ahmed har bragt sit hold foran 1-0