U19: Forrygende halvleg i Farum

27. april 2015

Farum - HB&I 2-5 (0-0)

 

1-1 Yonis Ahmed (53), 1-2 Mathias Vestergaard 58), 1-3 Mads Moch (73), 2-4 selvmål (80), 2-5 Niclas Sørensen (88). - Tilskuere: 50

 

Af John Friis

 

Der var en verden til forskel på de to halvlege i Farum Park. Hvor første halvleg - bortset fra de første 10 minutter, hvor udeholdet pressede godt på - var en langgaber i et behersket tempo og uden egentlige chancer til nogen af holdene, nærmest eksploderede opgøret efter pausen med både masser af chancer og mål. Holbæk lavede hele 5 af slagsen og kunne sagtens have lavet flere. De 5 mål rakte dog snildt til sæsonens første sejr.

 

Da Farum i starten af anden halvleg bragte sig i spidsen oveni købet med en mand i undertal, kunne man godt på baggrund af de hidtidige resultater frygte det værste. Heldigvis – set med Holbæk-briller – viste de unge spillere flot holdmoral og forsatte med at kæmpe.

 

Og 4 minutter senere kom belønningen, da Yonis Ahmed nærmest med hælen udlignede efter et hjørnespark. Blot 5 minutter efter var gæsterne i front, da Mathias Vestergaard fulgte op på et forsøg fra Mads Moch, og sendte bolden i det tomme mål.

 

Mads Moch gjorde det til 1-3 på et dejligt indlæg fra Christian Gettermann. Kampen var dog ikke afgjort, da hjemmeholdet reducerede til 2-3 og bragte fornyet spænding ind i den underholdende affære, anden halvleg havde udviklet sig til at være.

 

Spændingen forduftede dog bare 2 minutter efter, da en forsvarsspiller stærkt presset var så uheldig at sende Niclas Sørensens indlæg i egen net, og dermed var udeholdet igen foran med to. Halvlegens syvende mål faldt kort før slutfløjtet, og her blev Niclas Sørensen noteret som målscorer, da han udnyttede en forsvarsfadæse.

 

Andreas Elkjær gik ind og påtog sig en 6-rolle efter en tvungen udskiftning. Dette gjorde han med stor autoritet og gik herfra forrest i det, der ellers må betegnes som en holdindsats, hvilket bl.a. også illustreres af de mange forskellige spillere på måltavlen.

 

For Holbæk U19-hold var resultatet en forløsning efter tre kampe, hvor skuffelserne næsten har stået i kø. At komme igen efter dukkerten i starten af anden halvleg og så servere sådan et festfyrværkeri af chancer og mål er indlysende af vital betydning for de unge talenter. Om så tilskuere til næste hjemmekamp mod Øresund søndag d. 3.5 godt kan vente med at komme til anden halvleg skal være usagt.

 

Foto: Mads Moch, god kamp og Holbæks tredje målscorer i kampen.