U19: Bedst i modvind

10. maj 2015

Allerød - HB&I 1-2 (0-1)

 

0-1 Andreas Elkjær (44), 1-2 Jesper Halling (52). - Tilskuere: 50

 

Af John Friis

 

Søndagens 2-1-sejr på det vindomsuste anlæg i Allerød var Holbæks U19's fjerde sejr i træk og med den rykker de op i den sjove ende af tabellen, hvor de for blot et par uger siden lå sidst helt uden point. Sikken en drejning turneringen har taget for de lokale talenter!

 

Det var to formstærke mandskaber, der mødtes. Allerød havde ligesom Holbæk vundet deres 3 sidste kampe, og opgøret skulle da også vise sig at blive meget tæt, og intet var afgjort før sidste dommerfløjt.

 

Der var ellers ikke meget i de første 44 minutter, der tydede på, at Holbæk skulle have point med hjem. De havde ikke megen glæde af den kraftige medvind. Allerød kom oftest først på bolden og spillede i det hele taget bedst, uden at det dog kom til de helt store chancer.

 

Halvlegens eneste mål faldt i det sidste minut inden pausen, da et skud fra Andreas Elkjær ramte en forsvarer, snød målmanden og gik i nettet.

 

Det kunne godt give bange anelser på udeholdets vegne, da Allerød udnyttede blæsten og fik udlignet allerede 2 minutter efter, at spillet var blevet genoptaget. Det fik faktisk modsat effekt, og i resten af halvlegen havde Holbæk et lille spillemæssigt overtag og kom klart til de største chancer.

 

På en utrolig flot og effektiv omstilling bragte gæsterne sig igen i front blot 5 minutter efter udligningen. Bolden blev lynhurtigt spillet frem til Niclas Sørensen på kanten, der skar ind i banen og på det helt rigtige tidspunkt afleverede til Jesper Halling, der var løbet i position inde foran mål. Han scorede det, der skulle vise sig at blive kampens sidste mål og blev således matchvinder.

 

Der var debut til Oliver Nielsen, der kom i de sidste 20 minutter. Han gjorde en god figur og var faktisk tæt på at lukke kampen. Holbæk havde i det hele taget i slutfasen et par gode muligheder for at lave det tredje mål.

 

Holbæk var bedst i anden halvleg, og da de samtidig producerede de største chancer i kampen, var sejren i det ellers lige opgør vel retfærdig. Pudsigt at begge hold spillede bedst i modvind. Det er måske kun på cykelstier, at medvind er en fordel.

 

Det var en glad træner, Henrik Dick-Nielsen, der efter kampen udtalte: ”Jeg er utrolig glad for, at vi i de perioder spillet ikke fungerer 100%, arbejder stenhårdt og disciplineret. Det er uden tvivl det, der er med til at give os 3 dejlige point i dag.”

 

Næste weekend kommer Frem på besøg og bedømt ud fra de seneste gange, de to hold har mødt hinanden bliver også denne kamp givetvis også en, hvor der skal arbejdes stenhårdt for at forøge pointhøsten.

 

Foto: Andreas Elkjær - scorede Holbæks første mål.