U17 sikkert videre i pokalturneringen

3. september 2015

Fårevejle BK - Holbæk 0-10 (0-4)

0-1 Simon Engberg, 0-2 Mathias Nyman, 0-3 Kristian Paris, 0-4 Kristian Skovby, 0-5 Kristian Paris, 0-6 Alexander Stoustrup, 0-7 Alexander Stoustrup, 0-8 Simon Engberg, 0-9 Lukas Kruse, 0-10 Kristian Skovby

 

Af Morten Skovby

 

På en fantastisk flot og velplejet stadion bane i Fårevejle startede vores U17 drenge dette års rejse i pokal turneringen.

 

Kampen viste heldigvis, at der var den forskel på de 2 hold, som der naturligvis også bør være. Det var dog et godt kæmpende Fårevejle hold som ganske fornuftigt havde valgt en strategi, hvor de stod meget lavt på banen med mange spillere bag bolden.

 

Det gav vores drenge en god mulighed for at øve sig i at spille mod hold, som har 11 mand på egen sidste tredjedel og dermed ikke levner meget plads til de offensive kombinationer og gennembrud til chancer.

 

Der er lavet flere internationale analyser på hvordan man mest effektivt skaber gennembrud til chancer, når man møder hold som står lavt. Resultaterne viser, at der især er 3 væsentlige faktorer, som virker:

 

  • Mange hurtige pasninger med få berøringer (især ind og ud af modstanderes organisation) sikrer at modstanderen hele tiden skal bevæge sig og vende/dreje, hvilket er med til at rykke rundt på dem og dermed skabe de nødvendige rum til gennembrud.

 

  • Mange spilvendinger som rykker modstanderne i sideretning og kan skabe positionel ubalance eller lokalt overtal.

 

  • Mange dybe løb som skaber mulighed for pasninger i bagrum eller kan holde modstanderne ”lange”, så der bliver mere mellemrum at spille i.

I kampen mod Fårevejle viste det sig med al tydelighed, at de teoretiske analyser af fodbold kampe, ofte også viser sig at være korrekte i praksis. Vi havde vel bolden i ca. 90 % af kampen og i de situationer, hvor ovenstående 3 elementer i spillet blev anvendt, der skabe vi stort set gennembrud og chancer hver gang. En rigtig god læring til drengene som kan tages med videre til lignende kampe.

 

Pokal kampen gav i øvrigt debut på U17 divisionsholdet i en gældende kamp til de 3 første års spillere, Emil Slipsager (Målmand), Victor Kofoed (Midtstopper) og Mathias Vallem (Central midtbane). De indgik alle fint i spillet sammen med de lidt mere rutinerede spillere.

 

Foto: Kristian Paris - to mål for Holbæk.