U15: tabte knebent til Brøndby

7. oktober 2015

undefined

 

Der var et glædeligt gensyn med to af holdets tidligere spillere og gode venner af klubben, Morten Frendrup og Victor Sørensen, da U15 søndag tog imod Brøndby i landets bedste U15 række. Morten og Victor er i øvrigt elever på Holbæk Sportsakademi, hvor de går i klasse med en stor del af U15 truppen fra Holbæk og trænes af U15 træner Klaes Egel Rasmussen. 

Morten og Victor trak sig sejrrigt ud af kampen efter en kamp hvor Holbækkerne kan være meget stolte af deres præstation. I perioder spillede Holbæk-drengene fint med og havde fine perioder hvor der blev skabt gode chancer til scoringer. Særligt de første 15 minutter var Holbæk rigtig godt med og skabte de største chancer i denne periode. En af dem gav et flot føringsmål. Emil Stech drev bolden frem fra bagkæden og spillede en glimrende bold til Jack Lin på højrekanten. Jack tøvede ikke og serverede et indlæg af topklasse for fødderne af August Mogensen der på fornem vis flugtede bolden i mål. Et mål af meget høj standard. 

Efter føringsmålet viste Brøndby-drengene styrke. De spillede tålmodigt og med rigtig mange afleveringer for at åbne Holbæks forsvar op. Brøndby lykkedes et par gange med flot kombinationsspil og spillede sig igennem til at par gode muligheder. Johan Rasmussen, der stod sin første kamp for Holbæks bedste U15 hold, havde flere gode redninger i denne periode. Han blev også fortjent kåret banens bedste Holbæk spiller efter kampen. 

Efter et solidt og længere pres fra Brøndby kom udligningen inden pausefløjtet. Brøndby lavede et smart ”trick-spil” på et hjørnespark og spillede sig helt igennem til en afslutning tæt under Holbæks mål. 1-1, som også var stillingen ved pausen. 

I anden fortsatte Brøndbys dominans, men Holbæk havde et par gode muligheder efter omstillinger. Dog uden at det for alvor blev farligt. Til gengæld arbejde de blå som besatte i forsvarsspillet og sørgede for at Brøndby blev holdt fra store chancer. 

Alligevel lykkedes det Brøndby at score til 1-2 og vinde kampen. Victor Sørensen, der for to måneder siden skiftede den blå Holbæk trøje ud med den gule Brøndby-farve, scorede sikkert da han kom alene igennem med Johan Rasmussen. Forud var gået en ærgerlig fejlaflevering og heraf et boldtab midt på egen banehalvdel. 

I de absolut sidste sekunder var Holbæk tæt på at tage det ene point, da Marcus Andersen sparkede et frispark knaldhårdt mod bagerste stolpe. Jeppe Petersen rykkede sig fri af sin modstander og så ud til at være fri til scoring. Desværre kiksede timingen i hovedstødet og kort efter fløjtede dommeren kampen af. 

Sejren til Brøndby var fortjent, men drengene havde med lidt taget et point med fra kampen. Nu kan holdet tage stoltheden og præstationen med til næste uges kamp mod endnu en sværvægter i rækken, Lyngby Boldklub. 

Det kan i øvrigt nævnes at der var to debutanter i startopstillingen. Johan Rasmussen stod en flot kamp i målet, mens Abdullah Mohammad spillede 60 minutter som højre back. Abdullah var end ikke i A-truppen da denne sæson startede, men han har bevist at hårdt arbejde betaler sig. Meget imponerende forløb. Endvidere spillede U14 spilleren Oliver Rytter de sidste 15 minutter i kampen.

 

Hele 23 forskellige spillere er allerede blevet benyttet i denne sæson, herunder også et par U14 drenge. Det vidner om at der er mange gode spillere i U15 årgangen og nogle spændende spillere på vej fra U14 holdet, men det fortæller også at der er en god og sund konkurrence om pladserne i truppen til kampene. Det lover godt for fremtiden.