U12: Super uge med 2 sejre

5. september 2015

Af Simon Erboe Rasmussen

Fire fortryllende minutter grundlagde stor U12-sejr

Holbæk-AB 8-1 (5-0)
1-0: Adam Ejler Hansen, 2-0, 3-0 og 4-0: Oliver Cafnik-Theill, 5-0: Adam Ejler Hansen 6-0: Oliver Cafnik-Theill, 7-0: Adam Ejler Hansen, 8-1: Malthe Christoffersen.

Holbæks U12-drenge havde lørdag formiddag muligheden for at spille sig til tops i A-rækken, da AB’s bedste mandskab slog vejen forbi Borgmestergaardsvej.
Og der skulle kun gå syv minutter før det toptændte hjemmehold havde sat tingene eftertrykkeligt på plads. Her havde det høje pres nemlig resulteret i tre flotte scoringer.
Først på pletten var en banens bedste Adam Ejler Hansen, der stod det rigtige sted, da Oliver Cafnik-Theill havde træffet stolpen i sin afslutning. Minuttet efter strøg Oliver afsted på en lang clearing fra målmand Lukas Bjørn. Oliver viste sin enorme styrke mand-mod-mand, da han først skudfintede sin afslutning med højrebenet, trillede hen til sit venstre og flot udplacerede AB-målmanden, der var på overarbejde inde i buret.
To minutter herefter afsluttede Oliver et fremragende angreb, hvor de tre offensive esser Oliver, Casper Emil Petersen og Adam kombinerede sig igennem til et smukt mål, som Oliver havde sidste fod på. Og kampen var allerede sat på plads efter syv minutter spil.
Efter 20 minutter stod Oliver igen det rette sted og ”stjal” et mål fra Casper Emil, da han med rigtig angriber-attitude satte tåen på efter Casper Emils flotte solotur, hvor AB-spillerne stod som statister. Kort efter scorede Adam sit andet mål, da Oliver blev spillet i dybden, trak ind mod målet fra siden og med en kirurgisk præcis aflevering fandt Adam ved bagerste stolpe.
Efter pausen stod der stadig Holbæk på det hele, men – måske naturligt nok – faldt holdet en smule i kadence. Det blev dog til tre scoringer, først af Oliver, der IGEN viste sit fine angriber-instinkt ved at stå det rigtige sted i feltet, hvor boldene dumper ned. Målet faldt efter en spøjs situation, hvor Adam ramte stolpen to gange indenfor fem sekunder inden Oliver nettede på den sidste ripost.
Adam fik rettet sigtekornet kort efter og scorede til 7-0 inden indskiftede Malthe Christoffersen for anden kamp i træk kom ind og satte bolden i nettet, da han alene med målmanden sikkert scorede.
AB’s 7-1 reducering fortjener også en kommentar, da en af deres spillere tog chancen fra distancen og flot sparkede bolden i nettet til fortjente klapsalver fra begge lejre.

Således har U12 maksimumpoint efter tre kampe – og det med en flot målscorer på 15-2.
Stor, stor ros til de ærgerrige drenge, der følger oplægget til punkt og prikke, men også har overskud og selvtillid til selv at finde løsninger på banen. Forsvarsspillet er struktureret og afklaret, midtbanespillerne hårdtarbejdende, pasningssikre og kreative. Og et par selvtillidsfyldte angriber, der ved, hvor målet står. Og alt dette tilsat en arbejdsindsats, der kommer fra hjertet. Stor respekt.
På fredag venter en svær udekamp i Helsinge. Men inden da skal drengene nyde den fortjente succes i denne weekend.

 

Nyt Oliver-hattrick i U-12-sejr

0-1: Oliver Cafnik-Theill, 1-2 og 1-3: Oliver Cafnik-Theill.


Fredag aften tog Helsinge imod U12 efter en lang køretur. Køreturen var dog hurtigt ude af benene for holbækkerne, der lagde ud med vanligt høj preslinjen og kreerede mange fine muligheder de første 15 minutter. Men manglende skarphed, noget der generelt prægede Holbæk-indsatsen fra start til slut, gjorde, at udeholdet ikke fik mere eller mindre lukket kampen allerede i indledningen, hvor Holbæk sad på alt.
Det fortjente føringsmål kom dog, da Casper Emil Petersen efter en dribletur endte ved baglinien, hvor han lagde bolden ind mod angriber Oliver Cafnik-Theill. En Helsinge-spiller kom først på bolden, men clearingen røg lige i ryggen på Oliver, der dermed kunne notere sig et af karrierens nemmeste mål.
Helsinge spillede sig ind i opgøret efter et kvarter. Efter et langt angreb, hvor Holbæk-defensiven ikke fik skubbet ud af feltet, endte en klumpspilssituation med et fløjtet straffespark til hjemmeholdet. Sikker scoring og dermed 1-1.
Herefter sad Helsinge mere eller mindre på det hele de næste 10 minutter, som må betegnes som de klart dårligste for Holbæk denne sæson. Afleveringerne var upræcise, presspillet faldt fra hinanden, spillerne hang med hovederne og der blev ikke løbet den ekstra meter for holdkammeraten.
Pausen kom derfor tiltrængt. Og det var et Holbæk-hold med en helt anden gejst og motivation, der kom på banen til anden halvleg. Opgøret var stadig afvekslende, men med Holbæk i mest boldbesiddelse. Holbæk havde svært ved at dæmme op for Helsinges farlige offensiv, hvor især én stor spiller gjorde livet surt for forsvaret. Ham blev der spillet meget direkte op på, og når han blev retvendt var han farlig hver gang. Han skabte et par åbne chancer for Helsinge i starten af halvlegen, men her viste målmand Lukas Bjørn stor klasse og leverede to pragtredninger – vigtigt at vores sidste skanse er klar, når der er brug for ham. Andre fine defensive præstationer så vi fra altid energiske Anton Hoffmann Hansen, der blev rykket ind fra venstre back til centerforsvaret og løste den opgave med stor autoritet og ro i sit spil. Nævnes skal også Casper Madsen, der fik det meste af kampen på højre back. Madsen er kompromisløs i sine tacklinger, læser situationerne godt og deltog flittigt i det fremadrettede spil, hvor det også blev til to fine afslutninger.
I den anden ende tog Victor Lund Petersen sagen i egen hånd, da han halvvejs i halvegen afdriblede tre mand centralt på banen og serverede en 100 % chance til Oliver. Sådanne muligheder misser topscoreren ikke og dermed 2-1 til Holbæk.
Kort efter viste Oliver, hvorfor han er så dygtig en angriber, da han jagtede en tilsyneladende håbløs bold, der blev spillet tilbage til målmanden. Men målmanden kiksede sit spark, ramte Oliver på låret og den store angriber kunne så let som ingenting sparke sit mål nummer 11 (!) i fire kampe i kassen. Og dermed hoppe over sin ven Mads på U13 på den interne topscorerlisten ;-)
Oliver havde ellers ikke sine bedste kamp. De sædvanlige gode førsteberøringer sad ikke hver gang og han manglede bevægelighed i første halvleg, men med sine tre scoringer og store verbale og fysiske tilstedeværelse blev han kampafgørende – det er klasse!
Holbæk kom altså fra Helsinge med tre nye, gode point. Dermed har holdet 12 point for fire kampe og en målscorer på 18-3. Det er svært at være pessimistisk, men der skal hele tiden arbejdes målrettet – både med de ting, der fungerer og det, vi skal forbedre. Og det er drengenes mentalitet, når de møder modstand fra modspillere og dommere. Men kæmpe stor ros for at vise en fantastisk vindermentalitet i anden halvleg og få kæmpet sejren i hus.
De gode hold vinder også på mindre gode dage.