Status på sæsonen for U10 - der snart bliver U11

7. juli 2015

Af Jeppe Christensen

U10 (årgang 2005) gik den 28. juni på fortjent sommerferie efter en forårssæson, der tog sin begyndelse allerede i vinter. Vinteren igennem trænede årgangen i hallen på seminariet, men også på kunstbanen på Stenhus. Årgang 2005 har i det sidste års tid fået "alvorlig" vokseværk, og i løbet af vinteren var det ikke usædvanligt med 40 drenge til træning. Således var vi af pladshensyn nødt til at dele indendørstræningen op i 2 træningsgrupper.

Årgangen deltog indendørs med 4 hold i DGI-turneringen, hvor A-holdet afsluttede med at deltage i Landsmesterskaberne.

I week-enden den 17. og 18. januar havde årgangen - sammen med U12 - tilmeldt sig Thor Cup i Thyregod i Jylland. Ikke mindre end 30 drenge og 10 frivillige forældre tog afsted. Det var en rigtig god tur både sportsligt og socialt. Både fredag og lørdag aften var drengene i svømmehallen, der var omdannet til et mindre badeland. Der blev spillet en indledende pulje, hvorefter holdene blev delt i en A og B pulje. Her fik vi én 2. plads i A-puljen og en 2. og 3. plads i B-puljen. Til næste år vil vi nok tilstræbe at finde et stævne på Sjælland, da der var forholdsvis lang køretid.

Årgangens 2. hold havde med Tuse, Gislinge og Kirke Hyllinge arrangeret en udendørs mini-turnering i løbet af vinteren. Således blev der spillet én kamp pr. måned fra oktober til marts. Der blev ikke talt point efter kampene, da resultatet ikke var det vigtigste, men udviklingen af spillerne.

Da foråret kom var vi klar med 3 8-mandshold på henholdsvis A, B og C niveau, ligesom der var 2 5-mandshold. Holdene klarede sig alle rigtig fint. Således vandt både A og B holdet deres puljer. A-holdet tabte mod ærkerivalerne fra Benløse kampen om SM, imens B holdet vandt det afsluttende Midt- og Vestsjællands samt Storstrømsmesterskab.

I løbet af foråret har A holdet spillet nogle stævner i Storkøbenhavn. Her har de målt sig med de bedste hold på Sjælland. Vi har stadig meget at lære, men det er en rigtig god udvikling for drengene.

Efter sommerferien skal årgangen for første gang prøve kræfter under SBU, da vi ellers har spillet i DGI-regi. Vi har fortsat 3 8-mandshold og 2 5-mandshold.

Årgangen har det sidste år været niveuopdelt til træning og kamp. Således har vi en "flydende" 1. holdstrup på 12-16 drenge og det samme for 2. holdstruppens vedkommende. Tallet afhænger af hvor mange der møder til træning. Vi har haft god erfaring med, at drengene bliver udfordret på hver sit niveau, og ved at udvide trupperne ud over det antal der udtages til kamp, bliver "boblerne" fra henholdsvis 2. og 3. holdet også udfordret til træning.

Som sagt er vores årgang vokset rigtig meget det sidste år. Således er vi nu ca. 60 drenge på årgangen. Vi er 6 faste trænere, men får rigtig god hjælp fra enkelte "hjælpende" forældre.

Sæsonen starter den 11. august, hvor der under træningen afholdes et informationsmøde for forældrene. Allerede næste dag spiller 2. og 3. holdet deres første kamp. Så er vi igang igen...

Mvh

Trænerteamet u10 (kommende U11/årgang 2005)

/Jeppe Christensen