Trekløver fra Holbæk fik jackpot i Helsingør

21. juni 2015

 

Af søm

 

Lørdag lukkede de sæsonen med et neerlag på 2-3 til Fremad Amager i Sundby Idrætspark, og de sluttede med at tabe to kampe i træk. Men det havde topholdet så rigeligt råd til, for Helsingør vandt 2. division øst med et forspring på 10 point til Frem på andenpladsen. Og det havde en trio fra Holbæk en solid andel i.

 

FC Helsingør så helt rigtigt, da klubben fra Kronborg-byen for et år siden håndplukkede et trekløver i det frodige Nordvest-græs i Holbæk. Martin Koch, Andreas Holm og Ricki Olsen har sat afgørende fodaftryk på en sæson, hvor nordsjællænderne stabilt har kørt direkte mod oprykningen.

 

Kort før kickoff i lørdagens kamp i 30. og sidste spillerunde mod Fremad Amager sagde Helsingørs sportschef, Johnni Christensen, sådan om den trio, han og træner Christian Lønstrup spottede i det daværende Nordvest FC:

- Det er tre spillere, som på hver deres position har været afgørende for vores førsteplads og som på bedste vis har udfyldt de roller, vi havde tiltænkt dem. Vi er meget tilfredse - og glade for, at vi har dem i henholdsvis et og to år endnu.

I juni 2014 skrev angriberen Martin Koch en tre-årig kontrakt med Helsingør, mens midtbanemanden Ricki Olsen og forsvarsspilleren Andreas Holm Jensen begge lavede aftaler på to år. De har været med til at sikre oprykningen til 1. division, og på det personlige plan har trioen også fået jackpot i sundbyen.

Martin Koch blev i december kåret som Årets Profil i 2. division øst af Spillerforeningen. Andreas Holm blev ved oprykningsfesten i Helsingør den 13. juni hyldet som Årets Spiller. Den kåring stod staben af trænere og ledere for. Og Ricki Olsen blev fejret som den spiller, fans og sponsorer flest gange har kåret som ”man of the match” i hjemmekampene.

Olsen er ikke med på banen, men står småskadet og kasketklædt udenfor, da topholdet vakler i Sundby Idrætspark. Nicolas Mortensen - der scorede alle tre Fremad-mål mod Holbæk i april - udnytter midt i første halvleg tøven i Helsingørs forsvar. 1-0.

Mortensen scorer igen i starten af anden halvleg, og stadionspeakeren nærmest råber et imponerende faktum i sin mikrofon: Han har scoret 15 mål i 15 kampe!
Det passer, for angriberen har efter et USA-ophold kun været med hos Fremad i foråret.

Rune Friis gør det til 3-0 på en hurtig kontra efter et kikset Helsingør-hjørnespark, men så begynder nordsjællænderne at røre på sig. På en aflevering fra Koch smækker den tidligere Fremad-angriber André Riel en reducering ind. Og lidt efter lister Riel et frispark - som Andreas Holm har kæmpet sig til - i mål hos keeper Kasper Vilfort, der slutter i Fremad Amager og har erstattet Kim Drejs i sæsonens to sidste kampe.

André Riel når dermed op på 15 mål i sæsonen (8 for BSV i efteråret, 7 for Helsingør i foråret) - og nu melder der sig også lidt drama i den ellers betydningsløse kamp. Fremad Amager får en spiller vist ud, og træner John ”Faxe” Jensen er så utilfreds, at dommer Peter Feigh i sin afskedskamp i divisionsfodbold bortviser Fremad-træneren.


3-2 til hjemmeholdet bliver det. Nu er sæsonen helt slut. Og oprykningen er forlængst fejret i Helsingør. Det blev den første gang, da holdet sikrede førstepladsen i fjerdesidste spillerunde med en hjemmesejr på 1-0 over Holbæk. Martin Koch scorede kvik-kassen i det andet minut.
Derefter var der fest for spillerne, da topholdet i den sidste hjemmekamp måtte se Nykøbing FC vinde med 1-0. Mathias Olsen - topscorer i rækken med 19 mål- blev matchvinder.

Nykøbing er det eneste hold, der har slået Helsingør to gange i sæsonens 2. division øst – med 4-0 og 1-0. Fremad Amager slog Helsingør med 3-0 i pokalturneringen, spillede 0-0 mod topholdet ude og vandt altså lørdag hjemme med 3-2. Så Faxe-tropperne har krammet på Lønstrup-drengene fra Nordsjælland.

Men det kan sportschef Johnni Christensen leve med. Han har travlt med at kigge efter forstærkninger til det nye 1. divisionshold. Om han kigger mod Holbæk igen vides ikke, men roserne til det trekløver, han var med til at hente sidste sommer, er i hvert fald mange.

 

Før kampen i Sundby gik sportschefen i detaljer med de vellykkede Helsingør-indkøb og satte disse ord på den trio, han hentede i Holbæk:

Andreas Holm er meget påpasselig i sit forsvarsspil. Han slår ikke større brød op, end han kan bage, og han spiller med en enorm sikkerhed. Hans topniveau er højt, og bundniveauet … det kender vi faktisk ikke. Han har været utroligt stabil og ikke spillet en dårlig kamp. Holm er en spiller, man måske ikke lægger så meget mærke til, for han passer sit arbejde stille og roligt derinde. Han har ikke scoret i denne sæson, men stået for en del assists. For han er, på grund af sin styrke i hovedspillet, en vigtig brik ved vores dødbolde.

Martin Koch lavede flest mål i et meget flot forår. Han har ikke haft samme held i foråret, og han bliver dækket tættere op nu. Men det er fint for os, og andre har sparket den ind istedet. Koch leverer en stærk indsats hver gang, og han er et enormt aktiv for holdet med sin store arbejdsindsats. Han er også en god spilstation og med til at gøre de andre gode.

Ricki Olsen er en af dem, der har taget over og scoret mål i foråret. Han er også god i oplæggerens rolle og har i det hele taget været en stor gevinst for os. Olsen er en vældig populær skikkelse på stadion i Helsingør, hvor fansene holder af ham.

Såvidt sportschefen. Helsingør har ikke været i dansk fodbolds næsthøjeste række siden 1993, men nu er klubben der. Det er endnu længere siden, at Holbæk var oppe i de luftlag. Men drømmen lever - og måske kan de også finde tre- eller firkløvere i Holbæk …

 

----

 

Billedtekster:

 

Et Helsingør-trekløver håndplukket i Holbæk: Martin Koch, den skadede Ricki olsen, og Andreas Holm før kampstart i Sundby Idrætspark. Foto: Svend Erik Hansen


Fremad-målmanden Kasper Viltoft griber bolden for næsen af Martin Koch og Andreas Holm ved et Helsingør-hjørnespark. Foto: Svend Erik Hansen