Trænernes kur mod nedrykning: Team-building og super fysik

21. februar 2015

 

Af Jørgen Rasmussen 

For HB&I´s bestyrelse, eliteudvalg, trænerteam og spillertrup – ja, for hele klubben, tør man formode - er der én helt klar sportslig målsætning, ét overordnet succes-kriterium, for 2. divisionsholdet i forårs-sæsonen 2015: at det skal skaffe points nok til at bevare placeringen blandt de ti bedst placerede og dermed undgå nedrykning.

”Det skal vi nok klare. Det bliver sikkert ikke let, for vi kan være lidt sårbare med vores meget unge trup, og vi mangler to erfarne spillere med divisionsklasse, før jeg ville turde garantere, at vi ikke kommer i problemer, men ...vi rykker ikke ud”, lovede cheftræner Stefan Håkansson, da han den 16. februar over for klubbens samlede bestyrelse aflagde beretning om førsteholdstruppens aktuelle tilstand.

”Med tilgangen af Nicki Jensen og Mohammed Asrihi har vi en stærkere førsteholdstrup, end da vi sidste år tog hul på efterårssæsonen, fastslog Stefan Håkansson.

Han lagde dog ikke skjul på, at han godt kunne bruge yderligere en kvalificeret midterforsvarer og en ditto målsluger til angrebet.

”Men i træner-teamet er vi meget opmærksomme på, at vi ikke kommer til at sætte vores unge spilleres udvikling i stå, hvis der kommer nye til. Det er en hårfin balance. Det er ikke så godt, hvis vores midterforsvarer løber ind i skader eller karantæner, men hvis det sker, må vi jo klare den udfordring også.”

 

Profesionelle hjælpere

Om forberedelserne til den kommende forårssæson sagde Stefan Håkansson, at samarbejdsaftalen med fysisk træner Benjamin Leisvig, som til daglig er ansat på Stenhus og tilknyttet Holbæk Sportsakademi, og motionscentret Go2Fitness har været en stor succes.

”Han er virkelig professionel på sit felt, og derfor kan han meget hurtigt udvikle vores unge spilleres fysik.”

At spillerne så lige nu er lidt tunge af den hårde fysiske træning, bekymrer ikke Stefan Håkansson:

”Det påvirker vores træningsresultater, men det betyder ikke noget. Hurtigheden er på plads, når sæsonen starter”.

Ifølge cheftræneren har hele den 20 mand store førsteholdstrup også haft stor glæde af et team-building arrangement, professionelt tilrettelagt af Henrik Edelved, hvor spillerne blandt andet var ude på 25 kilometer løbetur og gennemgik diverse ”ryste-sammen og åbne-op” øvelser.

 

Ros fra bestyrelsen

På vegne af hele HB&I´s bestyrelse takkede formand Kenny Jensby for cheftrænerens status-rapport og supplerede med anerkendende ord om det arbejde og de resultater, Stefan Håkansson og det øvrige træner-team hidtil har leveret.

”I har gjort det fremragende trods de svære vilkår. Men i  bestyrelsen efterlever vi det princip, at vi ikke bruger flere penge, end vi har. Det kræver nye sponsorindtægter, hvis vi skal hente nye kontraktspillere til klubben – selv om vi godt ved, hvor vigtigt det er for klubben og dens sponsorer, at HB&I også har et divisionshold efter sommerferien.”

 

 

foto: Cheftræner Stefan Håkansson