DBU´s Fodboldskole

30. juli 2015

 

Deltagerantallet var noget skuffende og slet ikke på niveau med tidligere år, men det lod de 62 landsholdstrøje-klædte drenge på DBU´s Fodboldskole i Holbæk sig nu ikke mærke med. Denne torsdag eftermiddag løb de til boldene med smittende energi og højt humør.

undefined

 

Et syn og en summende lydkulisse, som i sig selv er en stor del af belønningen for de otte frivillige, ulønnede hjælpere, som sørger for, at det hele bliver afviklet og overvåget på ansvarlig vis. 

Thomas Netsø Jensen og Trine Ryborg ser afslappet og veltilfredse til fra sidelinjen.De har prøvet det hele mange gange før, men har for længst meddelt HB&I, at i år er sidste gang, de vil stå som henholdsvis leder og træner/leder-assistent for arrangementet. 

”Vi var begge to med første gang i 2004, da vi havde vores egne sønner tilmeldt. Og siden 2005 har jeg været leder og Trine træner/leder-assistent”, siger Thomas Netsø Jensen, og tilføjer, at i år er Trines søn, Frederik, med som træner.

undefined

 

HB&I var tidligere ene om at arrangere DBU´s Fodboldskole i lokalområdet. Sådan er det ikke mere. Det kan være en medvirkende forklaring på, at deltagerantallet er faldet de senere år, mener Thomas Netsø Jensen: 

”Vi har haft over 120 deltagere en enkelt gang, men de senere år har vi ret konstant haft sådan lige omkring 96 tilmeldte. De 62 i år er bundrekord.” 

Efterlyser forældre til årgang 2007-2008 

Til oktober skal HB&I give DBU svar på, om klubben vil arrangere fodboldskole igen i 2016. Det kræver, at nogen vil overtage leder-opgaven fra Thomas Netsø Jensen. 

”Man skal have tid og lyst til at være sammen med børnene fra mandag til fredag i tidsrummet fra cirka klokken 8.00-15.00. Det er det vigtigste. DBU leverer materialet, herunder et færdigt koncept for, hvordan dagene kan forløbe”, siger Thomas Netsø Jensen.

 

Han håber, DBU´s Fodboldskole kan fortsætte i HB&I-regi.

 

”Det bedste vil være, hvis et par forældre til børn i årgang 2007 eller 2008 vil påtage sig opgaven til næste år – og så måske fortsætte yderligere nogle år.”