Talenterne voksede og leverede: Sæson-afslutning uden nerver

17. juni 2015

Af Asger Madsen

 

En fuldstændig vanvittig sæson er heldigvis afgjort. Det havde ikke været til at bære, hvis lokalrivalerne fra Svebølle, der jo er dømt til nedrykning, kunne stikke en kæp i hjulet for vores Holbæk-mandskab i sæsonens sidste kamp.

 

Fokus i denne kamp-optakt kommer ikke til at dreje sig så meget om lørdagens kamp, men i højere grad om det år, der er gået. Om ”Det ny Holbæk B&I”.

 

I juli måned 2014 startede en ny trænerduo, Stefan Håkansson og Peter Ebbe Tønder, arbejdet med vist Danmarkshistoriens yngste 2. divisionshold. Klubben havde lige overlevet en truende konkurs, så meldingerne fra bestyrelse og eliteudvalg var klar: klubbens egne talenter skal bære de blå trøjer.

 

At talentet var - og er – til stede i truppen, var de fleste omkring holdet nok enige i, men om de så også kunne levere det antal points der skulle til for at undgå nedrykning i indeværende sæson, var flere nok i tvivl om.

 

Fra trænerduoen er der gennem hele sæsonen talt om ”30 finaler”. Alle kampe er spillet som pokalkampe, og forberedelserne har derfor også været ekstraordinært grundige. Der skal lyde en stor tak til Steen Vester for godt analyse-arbejde på vores modstandere.

 

Foråret har i særdeleshed været noget af en svendeprøve. Det er kun blevet til tre nederlag i 14 kampe, og dermed har holdet bevist, at det kan spille lige op mod alle hold i divisionen.

 

Trænerduoen fortsætter det gode arbejde til den kommende sæson, og dermed er klubben sikret kontinuitet på et par vitale poster. På spillersiden arbejdes der på højtryk for at få truppen på plads til den kommende sæson, og i forhold til den eksisterende trup så ser det lovende ud.

 

Når vi har det endelige overblik over aftalerne med den nuværende trup, så kigger vi efter mulige forstærkninger udefra. Det er klubbens målsætning, at vi kommer styrket ud af sommerpausen.

 

Der skal lyde en stor tak til alle personer omkring førsteholdet. Den indsats I yder i hverdagen er guld værd. En stor tak til Kaj W. og de andre frivillige hjælpere, der får det hele til at glide omkring kampene. Også tak til bestyrelse og eliteudvalg, der har sikret Holbæk B&I en langtidsholdbar fodboldklub, hvor talentudvikling og sammenhold skal være nøglen til fremtidig succes.