Super-mål og flot sejr over oprykningsfavoritterne

23. august 2015

 

Holbæk – AB 2-1 (1-0)

1-0 Kristoffer Dirksen (33. min), 1-1 Martin Nielsen (81. min), 2-1 Frederik Tingager (94 min). - Tilskuere 282.

 

Af Jørgen Rasmussen

 

Hallo for en fodboldkamp.

 

Set med Holbæk-øjne havde den det hele. Et helt ekseptionelt flot føringsmål, sejrsmål fire minutter inde i overtiden, perioder med smukt positionsspil, skarpe omstillinger, effektivt pres-spil og generelt en veldisciplineret indsats som spillere, trænerstab og kræsne tilskuere kun kan være fint tilfredse med – den kompetente modstand taget i betragtning.

 

At 1. divisionsnedrykkerne og opryknings-storfavoritterne fra AB havde spredte chancer i starten af kampen chancer og i perioder var spil-dominerende er indiskutabelt, men holbækkerne spillede med omtanke, omhyggelighed og stigende selvtillid både med og uden bold i en jævnbyrdig 1. halvleg.

 

Halvlegen kulminerede i det 33. minut med det smukkest gennemspillede mål, jeg mindes at have set på Holbæk stadion. Kombinationerne, førstegangs-afleveringerne i venstre angrebs-side var ren Barca-klasse, og det blev gjort færdig med et forsvars-splittende sideskifte, en aflevering på tværs i feltet, til en fremløbende, fri, Kristoffer Dirksen, som køligt first-timede bolden fladt i mål. Super-fodbold. Super-mål.

 

Bortset fra enkelte blottelser havde Holbæk styr på tingene i 2. halvleg, lige indtil Martin Nielsen udnyttede en løs chance til udligning, da Holbæks bagkæde var trukket faretruende langt tilbage i feltet. Det blev straffet.

 

AB ville have mere med hjem og pressede på for sejr, men oplagte scoringschancer blev det ikke til mod de godt og klogt kæmpende holbækkere, der hele tiden lurede på contra-muligheden. Der kom et par stykker. Den sidste endte i klumpspil i AB´s straffesparksfelt. En Holbæk-afslutning på overliggeren udløste et ærgrende sus fra hjemme-tilskuerne, men så dukkede forsvars-kæmpen Frederik Tingager op og pandede riposten i nettet. Klimaks! Stadion-uret stod på 94.08 minut.

 

Kæmpe jubel, naturligvis, blandt Holbæks spillere, der med indsatsen og sejren leverede en ny, niveau-definerende præstation, som holdet nu med rette kan måles efter i fremtidige kampe. Det er prisen for at have leveret en top-præstation mod et godt hold. Men sådan er fodbold jo...

 

 

 Foto: Kristoffer Dirksen (øverst) og Frederik Tingager - Holbæks målscorere