Storebror Holm tager hatten af for Holbæk

21. juni 2015

Af søm

 

I det 86. minut af Helsingørs udekamp mod Fremad Amager kunne Andreas Holm Jensen have scoret sit første mål i sæsonen. Sikret sit hold 3-3 og et point i sidste spillerunde i 2. division øst. Efter at have været nede med 0-3 i Sundby Idrætspark.

Men sådan skulle det ikke være. Holms hug røg forbi Fremad-målet, og træner Christian Lønstrup fik ikke kontant udbytte af skaktrækket med at rykke forsvarsspilleren frem i angrebet, da det gik dårligt i anden halvleg.

Det har han gjort et par gange før i sæsonen, og den tidligere Nordvest-spiller (102 kampe, 3 mål) er også ofte med fremme, når Helsingør har hjørnespark.

Men midterforsvaret hos Helsingør er og bliver den naturlige tumleplads for den store mand med vikinge-looket. Sammen med målmanden og resten af forsvaret har han 16 gange i denne sæsons 2. divisionskampe holdt modstanderne fra scoring, og Andreas Holm Jensen virker som personificeringen af klicheen forsvarsklippe.

- Det har været en god sæson for både mig og holdet, men efter oprykningen blev en realitet, har det været lidt svært at sætte sig op. I dag var vi slidte, både mentalt og fysisk, forklarede den tidligere holbækker efter nederlaget til Fremad Amager i sæsonens sidste kamp.

Han bor på Nørrebro i København og blev færdiguddannet som lærer for en uges tid siden. Som fodboldspiller har han stadig en del af hjertet parkeret i Holbæk, hvor lillebror Kristian er anfører på det 2. divisionshold, som Helsingør vandt knebent over to gange i sæsonen.

- Stor respekt for, at de klarede den. Det skal ”Håkke” som træner have stor ros for. Jeg har set en håndfuld af deres kampe, hvor de etablerede spillere på holdet virkelig tog ansvar og knoklede røven ud af bukserne, lyder det fra Andreas Holm.

Han var lettet over de to sejre mod Holbæk i sæsonen, men tænker ellers ikke tilbage på de to kampe med stor glæde.

- Jo, optakten var sjov, fordi det var de gamle kammerater, og fordi jeg kender alle omkring klubben. Men spillemæssigt var det to dårlige kampe af os, især hjemmekampen var krampagtig. Vi kunne sikre førstepladsen og oprykningen i den kamp, og Koch scorede et hurtigt mål. Det blev ikke til vores fordel at komme foran så tidligt, for det blev noget med, at den føring skulle forsvares hjem, husker Holm.

I den afgørende hjemmekamp mod Holbæk var Ricki Olsen ude med karantæne, og lørdag var han skadet og spillede ikke mod Fremad Amager.

- Det er ikke så slemt, som jeg først troede efter kampen mod Nykøbing, hvor jeg havde nogle blødninger i baglåret. Men der er ingen grund til at gøre skaden værre, så jeg kigger på, fortalte den 26-årige Olsen.

Han spillede to sæsoner i Nordvest FC (56 kampe, 12 mål) og har også stor ros til det unge Holbæk-holds præstation i den sæson, der nu er slut.

- I ”Håkke” har de en god træner, som ved, hvad der skal til. Det er rigtig flot, at de har overlevet i divisionen og nu forlænger med en række spillere. Fundamentet er der, og hvis der kan komme et par nye med kvalitet, ser det rigtigt spændende ud for dem, vurderer Ricki Olsen.

Han har kun positivt at sige om sin periode i Holbæk og er taknemmelig for, at han fik glæden ved fodbold tilbage.

- Jeg var et sted i mit fodboldliv og min karriere, hvor jeg havde brug for at spille weekend efter weekend. Jeg sad meget på bænken i Randers og Viborg, og i Næstved blev jeg skadet. Så Holbæk kom ind på et godt tidspunkt, og jeg var utroligt glad for at være der. For at opleve sammenholdet. Den periode var med til at udvikle mig, og i Helsingør har jeg haft min bedste sæson i rigtig lang tid. Træneren stoler 100 procent på mig og giver mig ret frie tøjler, fortæller han.

Ricki Olsen konstaterer, at det har været hårdt for Helsingør at ligge nummer et stort set hele vejen.

- Som hold bliver man jagtet af de andre klubber, og det er mentalt hårdt. Men vi klarede det, og nu bliver det sgu spændende i 1. division!

De første efterretninger fortæller, at Helsingør begynder med en udekamp mod Roskilde i slutningen af juli, mens oprykkerne fra vestkedsen, Næstved, er modstanderen i den første hjemmekamp.

----

Billedtekster:

Andreas Holm - forsvarsklippe hos Helsingør med fortid i Holbæk. Foto: Svend Erik Hansen

Andreas Holm er god på låget - som det hedder i fodboldjargon - og ofte med fremme ved Helsingørs hjørnespark. Foto: Svend Erik Hansen

Ricki Olsen har haft en fin sæson og er en populær skikkelse hos Helsingørs fans, hvoraf en del med rette kan kaldes farverige. Her ses han med en af dem i Sundby Idrætspark. Foto: Svend Erik Hansen