Solid holdindsats gav sejr i lokalderby

11. oktober 2015

HB&I - FC Vestsjælland 3-2 (3-0)

1-0 Mads Moch (6), 2-0 Mads Larsen (21), 3-0 Jesper Halling (35)

Tilskuere: 80

Af John Friis

En fantastisk første halvleg og foran med 3-0 syntes lokalopgøret mod topholdet fra FC Vestsjælland afgjort. Nogle ærgerlige gule kort til hjemmeholdet og dermed i undertal i de første 20 minutter af anden halvleg var med til at ændre kampforløbet. Dette gjorde, at hjemmeholdet havde svært ved at fastholde deres momentum og i slutningen af opgøret fik FC Vestsjælland kæmpet sig tilbage i kampen og reduceret til 3-2. Til sidst fik de lagt et voldsomt pres trods det, at de var i undertal pga. en udvisning.

Tillægstiden bragte uden tvivl dårlige minder tilbage hos hjemmeholdets  spillere fra kampen mod "Skjold" Birkerød. Her fik modstanderen også lagt et solidt pres med en masse farlige hjørnespark til følge - og fik udlignet MEGET langt inde i dommers overtid. Denne smukke efterårsdag var det - set fra det lokalpatriotiske hjørne - Holbæk, der trak det længste strå og fik redet stormen af. Søndag eftermiddag kunne de gå fra banen og indsætte 3 velfortjente point på kontoen.

Holbæk bragte sig på vinderkurs allerede i det 6. minut, da Mads Moch scorede på et  indlæg fra Mads Larsen, der trak fri på kanten. Mads Larsen øgede selv til 2-0 på et godt indlæg fra Magnus Olsen. I det 35. minut syntes kampen lukket, da Jesper Halling gjorde det til 3-0 efter en fantastisk bold fra Niclas Sørensen.

"Vi havde indstillet os fint på et fysisk godt hold. I 1. halvleg får vi dem tvunget til at spille i de rum, vi ønskede, og det får vi også udbytte af ved to af scoringerne. Desværre spiller vi i undertal de første 20 minutter af anden halvleg pga. af gule kort, og det gør at Vestsjælland får god plads til at flytte presset længere frem. De er meget dyre de kort, og da Vestsjælland samtidig får tilkendt et meget tvivlsomt straffespark, så bliver afslutningen lidt mere spændende end hvad godt var", udtalte træner Asger Madsen efter den hårdt tilkæmpede sejr.

Sejren betyder, at Holbæk nu igen er tilbage i topstriden. Det var en udpræget holdindsats, hvor alle arbejdede stenhårdt og dermed sørgede for, at alle pointene i opgøret på en solbeskinnet bane i starten af skolernes efterårsferie endte i Holbæk. I følge Asger Madsen var der tale om en "flot præstation over hele linjen, hvor der i perioder blev spillet bold på et rigtig højt niveau."

 Foto: Mads Moch bragte Holbæk på vinderkurs allerede i det 6. minut