Rutkjær nedtoner pokalkampen i Holbæk– men han vil vinde

25. august 2015

Af søm

 

Mon ikke Morten Rutkjær snupper cyklen til udekamp tirsdag den 1. september? Der er ikke langt fra Heibergs Have til fodboldstadion i Holbæk.

 

Transportformen har den 41-årige holbækker og B.93-træner ikke lagt sig fast på endnu, og sandt at sige fylder pokalkampen mod hans hjerteklub ikke ret meget i hans bevidsthed. Men det gjorde søndagens B.93-nederlag på 0-2 i den lille københavnske klassiker mod Fremad Amager måske? Hans Østerbro-mandskab viste nemlig ganske godt spil og havde chancer til i hvert fald et uafgjort resultat i 2. divisions pulje 2.

 

”I min bog var vi bedre med bolden end Fremad Amager, men vi manglede den sidste skarphed. De var mere kyniske på deres chancer”, sagde en skuffet Rutkjær efter nederlaget.

 

En smule over 900 tilskuere så i Sundby Idrætspark træner og kommende Vild Med Dans-deltager John ”Faxe” Jensens hjemmehold hente den første sejr efter en skuffende sæsonstart med nederlag mod Frem, uafgjort mod Dalum og pokalexit i lokalopgøret mod B1908.

 

”Sidste sæson greb B93 tingene ret defensivt an. Det har jeg lavet om på, og nu skal spillerne vænne sig til at have bolden en del. På det spillemæssigt plan er jeg tilfreds i dag - men selvfølgelig ikke med resultatet. Dét er surt”, lød det fra Morten Rutkjær.

Han afløste i sommerpausen Guiseppe Favasuli (jo, jo … født i Italien) i klubben, som forsvarsspilleren ”Rudi” i 1990' erne spillede 79 kampe for. 15 af dem i B.93' s én sæson korte Superliga-liv 1998-99.

”Det var min bedste tid som aktiv”, sagde han på en brændende varm august-søndag i 2015.

 

Derefter kom Rutkjær til Frem (40 kampe), og han sluttede sin aktive karriere som holdkammerat med Brian Laudrup i serieklubben Hørsholm-Usserød.

 

Morten Rutkjær Kristensen skiftede som knægt fra Nykøbing til HB&I og var som ungdomsspiller også i Lyngby. Det var hos Lyngby, at han i 1991 fik en enkelt ynglinge-landskamp. Den gav dansk nederlag på 1-2 mod Italien i regionen Umbrien, og med på holdet var blandt andre også Morten Bisgaard.

 

Som træner har Morten Rutkjær haft flere forskellige ungdoms- og seniorhold i Holbæk - men aldrig førsteholdet, som han til gengæld fra sæson 1991 spillede 69 kampe og scorede otte mål for.

 

Han var ellers kørt i stilling til at afløse sin tidligere holdkammerat i B.93, Thomas Maale, som Holbæk-træner i 2013, men var ikke helt tilfreds med setup´et og mente, at der manglede en sportschef i klubben

 

Rutkjær blev træner i Vanløse og rykkede ud af 2. division – men fik holdet tilbage i divisionen næste sæson. Så helligede han sig jobbet på sportsakademiet i Holbæk, hvor han nu sjette år kører parløb med Morten Hamm. Og gav senere en hånd til U19 og det næstbedste seniorhold i HB&I.

 

Det er slut nu, men man kan en gang imellem se Rutkjær som forældre-træner for seks-årige Villads' hold. Også sønnen Viktor på 11 år spiller i HB&I.

 

”Mit mål og min drøm er at blive en del af et trænerteam i en Superliga-klub. Men det skal kunne passe sammen med et familieliv”, understreger træneren med DBU' s A-licens.

”Jeg havde brug for nogle nye impulser og at komme lidt væk fra Holbæk. Men jeg kender selvfølgelig alle spillerne på 2. divisionsholdet. Har stort set trænet dem alle på et eller andet tidspunkt, og det er et fantastisk talentfuldt materiale.”

”Jeg ser Holbæk som en lille favorit i pokalkampen mod os, og meget tyder i øvrigt på, at vi vil bruge nogle af de yderste spillere i truppen i den kamp”, forklarer Rutkjær.

 

Han mener, at spillerne fra nummer 12 til 22 er de vigtigste i truppen. Det er dem, der skal træde til, når skader og karantæner rasler ind. Så derfor skal man nurse dem mest til daglig.

 

I denne sæson, hvor turneringsformen er ændret, er pokalturneringen en smule ligegyldig for os. Men tag ikke fejl af, at jeg vil vinde, når det går løs tirsdag aften i Holbæk!”

 

”Vi er på en rejse med dette her hold. Jeg overtog dem for kun fire uger siden og er glad for, at vi ikke er blevet prügelknabe i de første kampe. Vi har dårligere økonomi og et mindre budget end adskillige andre af klubber i 2. division, men vi arbejder med talenterne. Og jeg er meget fortrøstningsfuld.”

 

 

 

Billedtekst:

Bagud med 0-1 og på vej ud til anden halvleg. Rutkjær når det lige efter et hurtigt ærinde i omklædningsrummet. (Foto: søm)