Ringe kamp, hektisk afslutning og et (måske) udslagsgivende point

31. maj 2015

Af Jørgen Rasmussen

 

Holbæk – B.1908 2-2 (0-0)

 

0-1 Nicky Jensen (selvmål, 50. min), 0-2 Christian Bagger (71), 1-2 Birol Serinkanli (81) 2-2 Mads Haarbo (90+). - Tilskuere 276.

 

Måske var det på grund af kampens betydning for begge hold, at det blev en så rodet, chancefattig, tilfældig og – målt på de fleste underholdningsparametre - temmelig ringe forestilling på SuRi Park. Bortset fra den super hektiske og spændende afslutning var der ikke meget at komme efter for de skuffende få tilskuere.

 

Holbæk havde et yderstolpeskud efter et minut og tilløb til et par chancer mod slutningen af en halvleg, hvor gæsterne ikke havde noget som helst offensivt at byde på – men til gengæld en defensiv organisation, der var tilstrækkelig mod de på dagen f o r angrebs-forsigtige holbækkere.

 

Der skulle et kæmpe målmands-drop af Nicky Jensen til at sætte gang i målscoringen. Han havde fast greb om bolden fra et høj indlæg – indtil han landede på græsset og tabte den i eget mål. Det var skidt. Ved målet til 0-2 så den ellers så sikre og erfarne Holbæk-målmand heller ikke for godt ud, men det skal nu ikke tage noget fra Christian Baggers flotte, dykkende, medvinds-langskud fra i omegnen af 30 meter. Smuk scoring, men det var godt nok langt ude fra.

 

Med 0-2 og ti minutter tilbage viste hjemmeholdet (igen) rosværdig god karakter. Efter Birol Serinkanlis fine direkte frisparks-reducering blev der satset fra bænken med et par offensive indskiftninger og lagt et regulært pres på 08´ernes forsvar, som viste sig så vaklende usikkert, at man – bagklogt, bevares - kunne undre sig over, at det ikke var blevet udfordret noget tidligere i kampen.

 

Selv om alle points i en fodboldturnering jo selvfølgelig tæller lige meget, så er de ikke lige meget værd. Da Mads Haarby fire sekunder inde i dommerens tillægstid let kunne udnytte Christian Lundsteens oplæg fra baglinjen og udligne til 2-2, skaffede han sit hold ét point, som i sidste ende kan vise sig divisionsbevarende – og måske udslagsgivende for begge hold: med det udlignende mål mistede gæsterne nemlig reelt de to points, der er forskel på sejr og uafgjort.

 

Med det uafgjorte resultat på SuRi Park og Fremad Amagers sidste-minuts udlignende mål til 1-1 mod Avedøre er der stort set status quo omkring den stiplede play off-streg under 10. pladsen, som Rishøj dog nu nærmer sig nedefra efter 2-0 sejr over Avarta og B.93 kom tættere på oppefra efter 0-2 nederlag til Hvidovre. Der er nu fire points mellem B.93 på 8. pladsen og Rishøj på den 12. plads, der betyder nedrykning.

 

Konklusion med fire spillerunder tilbage: Én direkte nedrykker og en play off-placering skal findes blandt holdene Rishøj, Avedøre, B.1908, Holbæk og B.93. Fordelingen blandt disse hold er helt åben.

 

Fotos: Christian Lundsteen og Birol Serinkanli - oplægger og målscorer.