OB tester Frederik Tingager til træning og i reserveliga-kamp

12. november 2015

Af Jørgen Rasmussen

 

Det er ikke nogen hemmelighed, at Frederik Tingagers fodbold-udvikling har været fulgt ganske tæt af flere danske topklubber gennem det seneste par sæsoner. Nu har både han selv og HB&I, som han er kontraktlig bundet til, sagt ja til et prøvetrænings-ophold hos OB fra førstkommende søndag til senest onsdag – altså mens der er pause i Superligaen på grund af play off-landskampene til EM-slutrunden mod Sverige.

 

Aftalen indebærer, at 22-årige Frederik Tingager træner med OB-truppen søndag og spiller kamp for reserveliga-mandskabet dagen efter, mandag, mod FC Midtjylland.

 

For HB&I´s sportschef, Steen Vester, kommer top-klubbernes interesse for Frederik Tingager ikke som nogen overraskelse:

 

”På et tidspunkt må vi nok indse, at Frederik skal videre i sin karriere og spille på et højere niveau. Det her er en god mulighed for at prøve sig af i en god klub. I HB&I vil vi gerne hjælpe vores spillere videre i deres karriere.”

 

”Jeg ser det som en blåstempling af vores talentarbejde, at vi kan udvikle spillere til et højere niveau. Både via ungdomsarbejde og det arbejde der sker omkring divisionsholdet.”

 

Steen Vester understreger, at det er for tidligt at sige, om Holbæk må undvære Frederik Tingager i forårets slutspil om at undgå nedrykning fra 2. division, men han erkender, at det kan blive en realitet:

 

”På den korte bane ville det selvfølgelig betyde en svækkelse af holdet, hvis Tingager rejser, men så må vi jo lave nogle nye dygtige spillere ...”

 

”Vi prøver hele tiden på at optimere truppen. Om vi vil hente erstatning, hvis Tingager rejser, er svært at sige. Dels synes vi, at vi har dygtige spillere i truppen, dels skal der være value for money, hvis vi henter spillere udefra.”

 

HB&I´s sportschef, Asger Madsen, ser et godt signal til klubbens mange talentfulde spillere i top-klubbernes interesse for Frederik Tingager. Og så glæder han sig på både Frederik Tingagers og HB&I´s vegne:

 

Om det bliver OB eller en anden dansk topklub, der får glæde af Tingager, bliver spændene at følge. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han har både de fodboldmæssige og menneskelige kompetencer der skal til for at kunne begå sig på øverste hylde.”

 

Foto: Frederik Tingager