No Bullshit hos Fremad A - den er Ekstra Bladet med på

9. april 2015

Af søm

 

Smid ordene No Bullshit en tur i Google Translate-maskinen og bed om at få dem leveret på dansk. Ud kommer resultatet Ingen Bullshit.
Så tyrens efterladenskaber er jokket så godt ind i det danske sprog, at ordet anses for letfatteligt for både ung og gammel. Hvis vi alligevel skal forsøge os som translatører, må bullshit være noget i retning af vrøvl, humbug og svindel. No Bullshit kan blive til Ikke så meget pis!

Hvis vi lader en for længst afdød (!) rockergruppe ved navn Bullshit gå helt i glemmebogen og kommer til sagen her i april 2015 - så er Fremad Amagers motto No Bullshit. Det står i hvert fald på den store stander ved klubhuset, der fortæller forbipasserende på Englandsvej om næste hjemmekamp. I disse dage står der: Næste kamp søndag 12.4 mod Holbæk - efterfulgt af Fremads logo og No Bullshit-budskabet.

Det amagerkanske syn på tilværelsen deles af Ekstra Bladet, der sidste år rullede ind som sponsor i klubben. Det skete med en rød dobbeltdækkerbus, med adgang til våde varer og godt tilskueroverblik, til hjemmekampene i Sundby Idrætspark. ”Faxe-tribunen” kunne man kalde den, med credit til Fremad Amagers cheftræner.

Bus-stuntet havde angiveligt hentet inspiration i den tyske kultklub St. Pauli, der - ligesom Fremad Amager - har en stor og broget fanskare. Ekstra Bladet luftede endda tanker om at producere en tv-serie om arbejderklubben fra Amager, der har oplevet op- og nedture.

Det er gået stærkt tilbage for den trykte udgave af formiddagsavisen i de sidste mange år, og (døds)kampen kunne sidste år opleves indefra i Mikala Kroghs stærke dokumentarfilm ”Ekstra Bladet - udenfor citat”. Men på internettet går det strygende, og chefredaktør Poul Madsen er i skrivende stund stadig ved roret.

Til ekstrabladet.dk sagde Madsen sidste år i september:
- Fremad Amager er ”no bullshit”, det er Ekstra Bladet også. Så var Ekstra Bladet en fodboldklub, så var vi Fremad Amager!

Allerede i 1975 - hvor Ekstra Bladets daglige oplag lå på cirka en kvart million aviser - var der fælles fodslaw mellem avis og klub. Fremad Amager vandt i hvert fald i suveræn stil sommerens læserafstemning i Ekstra Bladet om at bliver landets mest populære fodboldklub.
”Danmarks hjerteklub” var titlen, Fremad løb med i afstemningen, hvor Holbæk i øvrigt kom ind på en samlet niendeplads.

Læsernes favoritter fra Amager blev dengang belønnet med 5000 kroner - og berømmet for at have landets mest medlevende og trofaste hjemmepublikum. Som regel var 4000-5000 tilskuere på plads søndag formiddag i Sundby.

I september sidste år havde Fremad og B1908 i ottende spillerunde knap 3000 tilskuere til lokalopgøret i 2. division, og til forårets første hjemmekamp mod HIK var 825 tilskuere kommet ud af deres Amager-huler.

 

I den kamp var den røde dobbeltdækker fra Ekstra Bladet ikke rullet ud af vinterhiet endnu - men det kan da være, at den er forårsklar, når Holbæk kommer på søndagsbesøg.


Billedet:

Fremad Amager har en broget fanskare. Musikeren Frede Fup (billedet) er en af dem, der dukker op, og eks-Gasolin bassisten Wili Jønsson ser alle hjemmekampene. (Foto: søm)