Mortensen roste det nye unge Holbæk-hold

13. april 2015

Af søm

 

Mike Mortensen har forlængst lært, hvordan man som Fremad Amager-spiller slutter en hjemmekamp. Det gør man ved, at løbe ud til fansene på begge langsider i Sundby Idrætspark og sige tak for støtten.

Opbakningen er stabil og - i hvert fald med 2. divisionsmålestok - stor på Amager. Det sætter den tidligere Nordvest-spiller og hans holdkammerater pris på. De tager sig tid til tilhængerne.

Mortensen sluttede søndagens kamp i Sundby med anførerbindet på. Det overtog han, da Fremad-træner John ”Faxe” Jensen tog anfører Mohammed Abdalas ud. Da der var takket færdig og klasket hænder med fanflokken efter søndagens 3-2-sejr over Holbæk gav den 1,90 m høje og 26 år gamle forsvarsspiller dog udtryk for lidt ærgrelse.

- Det var unødvendigt, at kampen blev spændende, men vinden spillede ind, så Holbæk kunne presse lidt tilbage. De har to chancer og får to mål - det er ikke godt nok af os. Vi må ikke lukke to ind, lød det fra Mortensen.

Han spillede for Nordvest FC i sæsonen, hvor holbækkerne i 2011 vandt 2. division øst, men ikke rykkede op alligevel. Det spændte Blokhus - vinderne af vestkredsen - ben for i to oprykningskampe i juni. 2-2 i Holbæk og 0-0 i Jetsmark sendte nordjyderne op på reglen om udebanemål.

Søndagens Holbæk-hold talte ikke mange ansigter, Mike Mortensen kendte fra dengang.
- Kristian Holm har jeg spillet sammen med - og Stefan Håkansson. Birol var der også en overgang, men ellers er der jo mange nye, unge spillere hos Holbæk. Jeg synes, at de havde en fantastisk gejst i dag, og de virkede godt sat op af trænerne. Alle vidste, hvad de skulle gøre. Og med de - til dels – få midler, Holbæk har, får de meget ud af det, synes jeg. Man kan absolut ikke sige, at vi nedspiller dem i dag.

Lød det fra den lange defensivmand, der siden han kom til Nordvest fra FC Roskilde har været rejsende i fodbold. Fra Holbæk gik turen (sammen med målmand Lasse Sømmergaard) til FC Fyn, og de rykkede op i 1. division - men et halvt år senere vaklede den fynske fusion ud over fallittens rand og lukkede.

Så fra januar 2013 kom Mortensen tilbage til Sjælland, hvor HB Køge havde indfanget ham. Næste klub var Næstved, og i sommeren 2014 tog Mike Mortensen hul på et længere forhold. Han tegnede en toårig kontrakt med Fremad Amager.

- Jeg er faldet fantastisk godt til, siger Mike Mortensen, der allerede før skiftet til FC Fyn i 2011 havde været til prøvetræning i Fremad.

Lige nu går det strygende, i hvert fald resultatmæssigt. Fremad Amager er ubesejret i foråret, har vundet tre kampe og spillet to uafgjort. Næste weekend går turen til Rishøj for Mortensen og co. 

Billedet: Fremad Amagers Mike Mortensen har fortid i Nordvest FC - og han har som 26-årig allerede været en del rundt i klublandskabet. (Foto: Svend Erik Hansen)