"Man græder med det ene øje og smiler med det andet ..."

8. december 2015

Af Jørgen Rasmussen

 

Frederik Tingager takker af i HB&I. Han har fået opfyldt en drengedrøm og fortsætter fra starten af det nye år sin lovende fodbold-karriere som fuldtids-professionel hos superligaklubben OB.

 

Sportsligt er det naturligvis et tab for HB&I, men salget af det ombejlede 22-årige forsvarstalent styrker klubbens brand og sender et godt signal til både vores egne og omegnens unge talenter, fastslår formand Kenny Jensby.

 

”Vi har defineret HB&I som en talentudviklingsklub, der skal avle, tiltrække og videreudvikle lokale talenter, som kan komme videre med karrieren. Derfor er det en win-win for både Tingager og HBI og formentligt også for OB. Så jeg synes, at handelen er et signal om, at vi som fodboldklub gør det rigtige.”

 

Formanden for HB&I´s eliteudvalg, Asger Madsen, har repræsenteret klubben i de uproblematiske forhandlinger med OB:

 

”Det er jo ikke den største handel i OB´s historie, men måske kan det vise sig at blive en af de bedste for dem...”

 

Hvad har Holbæk fået ud af handelen?

 

”Da Frederik og HB&I for halvandet år siden indgik en 2½- årig aftale, var der et fælles ønske om, at Frederik skulle bruge Holbæk som springbræt til det næste skridt i hans karriere. Derfor lavede vi en frikøbsklausul i kontrakten. På den korte bane er det ikke den store økonomiske gevinst for HB&I, men ved et videresalg fra OB får klubben en større sum.”

 

Hvad siger formanden for klubbens eliteudvalg til, at HB&I som en klub under (gen)opbygning nu mister sin bedste spiller?

 

”Man græder jo med det ene øje – men smiler med det andet. At HB&I igen kan bringe et af klubbens egne talenter helt til Superligaen er jo en fantastisk historie. Det er lige netop det signal, vi ønsker at sende: at HB&I er en klub med et stærkt talentmiljø der tidligt kan bringe spillerne i kamp på et divisions-niveau, som giver mulighed for, at de også kan komme videre derfra til næste hylde.”

 

Foto: Asger Madsen, fmd. eliteudvalget (øverst) og Kenny Jensby, formand