Koch fik ikke målgryden i kog mod Fremad Amager

21. juni 2015

Af søm

 

Der er spillet et par minutter af anden halvleg i Sundby Idrætspark, og Helsingør-angriberen Martin Koch står og ryster den ene målstolpe. I ærgrelse over, at han ikke fik en aflevering og muligheden for at score.

 

Et smart Helsingør-opspil i venstre side giver i stedet kun hjørnespark, og den lille frustration hos Koch var typisk for kampen som helhed, da topholdet lukkede sin succes-sæson med et nederlag på 2-3 til Fremad Amager.

- Jeg tror aldrig, at jeg har løbet så mange forgæves meter. Jeg havde nogle halve chancer i anden halvleg, men ellers blev det ikke rigtig til noget. Vi manglede nok lidt motivation i dag, men vi fik da gjort et godt comeback til sidst, konstaterede Helsingør-topscoreren efter kampen i Sundby Idrætspark.

Han så Fremad-angriberen Nicolas Mortensen score to gange og roste kollegaen:

- Han er en fantastisk angriber, der sagtens kunne spille på et højere niveau.

Et højere niveau - det kommer Martin Koch Helsted, 26 år den 5. juli - op på efter sommerpausen. Helsingør er ny i 1. division, og angriberen glæder sig.

- Jeg skrev under med Helsingør for at rykke op, og rent spillemæsssigt er jeg ikke i tvivl om, at vi kan være med. Teknisk har vi et stærkt hold, og jeg tror ikke, at mange i 1. division er bedre på det punkt. Fysisk kan vi godt bygge noget på, og det vil være okay at bruge nogle ekstra timer på styrketræning i sommer, sagde Martin Koch efter lørdagens sæsonpunktum.


Helsingør tabte kun tre kampe i 2. division.
- Det er klasse, slog Koch fast.

Siden de glade serie 1-dage i Kalundborg, hvor han scorede 32 gange i sæsonen 2009-10, har målene været Martin Kochs primære vare. Men det er ikke lykkedes ham at blive nummer et på topscorerlisten i 2. division øst. Denne gang blev han nummer to, efter Nykøbings FC's Mathias Olsen, der scorede 19 gange.

Efter tredjepladser to år i træk, med 19 og 17 mål for Nordvest FC, blev Koch i 2013-14 også nummer to. Det var med 25 kasser og kun slået af Roskildes målmaskine Emil Nielsen.

I Helsingør havde træner Christian Lønstrup et godt øje til Nordvest-bomberen, og Kronborg-klubben købte topscoreren fri af det sidste år af Holbæk-kontrakten og fik ham på en tre-årig aftale.

Koch fik en forrygende start i Helsingør, der lagde fra land med seks sejre i træk. Angriberen lavede seks mål i de første fem kampe, og efter 10 runder var han noteret for ni pletskud. Efterårets høst blev 12 mål, og i foråret blev det til fem kasser.

- Det er godkendt, og jeg føler mig tilfreds. Holdets succes er det vigtigste - men jeg ville selvfølgelig gerne have lavet nogle flere mål her i foråret, sagde Martin Koch efter kampen mod Fremad Amager.

Et af forårets fem mål blev sat ind i hjemmekampen mod de gamle holdkammerater fra Holbæk onsdag den 3. juni. Der var kun spillet 73 sekunder, da Martin Koch fra nært hold kunne skubbe kuglen ind i Nicky Jensens mål. Det skete på andenbolden efter et Helsingør-hjørnespark, som Holbæk ikke fik afvist godt nok.

- Det er ikke så sjovt at score mod sin tidligere klub, som man har været glad for og har stærke følelser for. Men jeg valgte at juble over målet, fordi vi var meget fokuserede på, at matchbolden for oprykning skulle udnyttes mod Holbæk. Og det tidlige mål var meget vigtigt, lyder det fra Koch.

Han er glad for, at scoringen ikke fik betydning for Holbæks skæbne i den nederste halvdel af rækken.
- Heldigvis kunne de selv afgøre det. Og gjorde det. Jeg har været tilskuer til tre-fire af Holbæks kampe, og de har med mange unge spillere på holdet gjort det godt. De har været i fantastisk form og spillet med hjertet. Ikke altid det polerede fodboldspil, men viljen har været stor, og de nødvendige point er kommet ind.

Martin Koch scorede også, da Helsingør i efteråret vandt med 3-2 i Holbæk. Ricki Olsen nettede også, da gæsterne kom foran med 3-0 i en kamp, hvor holbækkerne kæmpede sig flot tilbage.

Måske henter Helsingør offensiv forstærkning til 1. division, men det skal også nok blive til Koch-kasser, når angriberen og hans hold tager et step op efter sommerferien.

Til den tid er Martin Koch i gang med sit sidste halve år på Pædagogisk Seminarium på Østerbro. Men har stadig lang tid tilbage af sin kontrakt i den nye 1. divisionsklub.

----

Billedtekster:

Martin Koch og blå blok i Sundby Idrætspark. Helsingør-angriberen tager opstilling ved Fremad Amagers frisparksmur. Foto: Svend Erik Hansen

Den snart 26-årige Martin Koch sluttede på 17 mål i 2. division øst. Det gav en andenplads på rækkens topscorerliste.