Husker du ...

19. oktober 2015

Af søm

 

Nostalgi er ikke, hvad den har været. Er der nogle, der mener.

 

Mens man klukker færdig over det underfundige i udsagnet, indrømmer denne signatur gerne, at han holder meget af tilbageblik og gamle skrøner. Ikke mindst når de handler om verdens vigtigste biting, der som bekendt er fodbold.

 

Jeg tror, at jeg har det som mange andre fodboldglade mennesker, der i en moden alder ikke entydigt mener, at alting var bedre i gamle dage. Men som alligevel elsker en dribletur ned ad memory lane med fortællinger om helte og skurke, svedig fight og bragende skud, smarte stopfinter og kælne kattepoter. I en skøn blanding fra en svunden tid.

 

Det behøver ikke at være minder fra dengang, bolden havde snøre, og benskinnerne var af træ. 10, 15 og 25 år gamle anekdoter og kampe er såmænd gode nok til mig - selvom jeg har været tilskuer til fodboldkampe, siden Bosse Håkansson førte B1903 til DM-guld for andet år i træk.

 

Det var søndag den 1. november i 1970 i en neglebider af en sæsonafslutter i Idrætsparken, hvor kæmpen Ole Forsing pandede sejrsmålet til 3-2 mod AaB ind. Forsing - der havde brændt et straffespark tidligere i kampen - Benno Larsen, Steen Rømer, Allan Michaelsen, Poul Aabling, Svend Andresen, og hvad de ellers hed - sluttede et mulehår foran AB. Med samme pointtal, men som dansk mester på noget, der hed målkvotient. I den velnok tætteste afgørelse af mesterskabet nogensinde.

 

Og se nu bare ... dér var vi allerede på vej langt ud ad en tangent. For dette her skal selvfølgelig handle om Holbæk og de (efter nogle år som lilla Nordvest-mænd) nu igen blåhvide spillere. Holbæk, som jo blev mestertræner Bo Ingvar Håkanssons næste klub dengang i 1970'erne.


Hjemmesidens lejlighedsvise korrespondent i hovedstaden har sat sig for at opsøge nogle af de spillere, han oplevede i sine mange år som sportsreporter på Holbæk Amts Venstreblad.

 

Der er ikke nødvendigvis tale om de største profiler fra fortiden. Ikke partout dem, der nåede hæder, ære og måske endda landshold. Kriteriet er, at de var noget særligt, på den ene eller anden måde - og at de har en særlig historie.

 

Der er nogle navne på blokken, så en miniserie tør vi godt love læserne. Og nu går starten med et par dages nogle historier om en spiller, der fik 90 førsteholdskampe for Holbæk over en periode på syv år, fra 1987 og frem.

 

Kan du huske Kim Harrsen?

 

Du finder artiklerne her på nyhedssiden og/eller ved at klikke på Klubhistorie i topmenuen og derefter på Husker du... 

 

----

 

Billedtekst: Den tidligere Holbæks-spiller Kim Harrsen i selskab med den tidligere reporter, der er i sin Curacao-trøje. Danmark vandt for mange år siden over den caribiske ø to gange i venskabskampe.