Holbæk-spiller udtaget til U17 samling hos DBU

19. oktober 2015

Holbæks talentfulde U17-spiller Kristian Skovby er blandt de 15 spillere, som Danmarks U17-landstræner Jan Michaelsen har udtaget til sin U17 Future landsholdssamling onsdag den 28. oktober.

 

På samlingen skal spillerne træne sammen om formiddagen. Om aftenen spiller holdet kamp.

Det er første gang i mange år, at HB&I har en spiller med inde omkring DBU som U17- spiller.

 

Kristian Skovby er den eneste blandt de 15 udtagne spillere, som til dagligt spiller i 1. division. De 14 øvrige spillere kommer alle fra klubber som til dagligt spiller i Ligaen.

 

”For Holbæk er det en stor anerkendelse af klubbens talentarbejde, som er blevet væsentlig styrket i de senere år. Vi er utrolig glade for, at DBU’s ungdomslandstrænere har taget sig tid til at overvære nogle af vores U17 kampe. Det er samtidig et stort skridt i den rigtige retning i vores bestræbelser på at generhverve B-licensen, som er så vigtig for at kunne give områdets talenter de helt rigtige sportslige tilbud fremover”, lyder det fra hele HB&I´s eliteudvalg.

 

Kristian Skovby var på DBU’s talentcenter i 12 måneder, da han var U15-spiller. Desværre blev han ramt af en knæskade som holdt ham væk fra fodbold i 1½ år. Han er først i denne sæson begyndt at træne og spille regelmæssigt igen og har arbejdet sig flot tilbage efter sin lange og mentalt hårde skadespause.

 

Han er 16 år og er til dagligt en del af Holbæks U17 hold, som i år har fået wildcard til at spille i 1. division. Holdet har klaret sig rigtig flot og er i skrivende stund placeret som nummer 4 i divisionen. Kristian har blandt andet bidraget ved at lave 7 mål og ikke mindre end 12 målgivende assists i de 10 kampe, holdet har spillet i denne sæson (8 turneringskamp og 2 pokalkampe).

Derudover har han allerede spillet en enkelt kamp for klubbens U21 hold.

 

Foto: Kristian Skovby - udtaget til U17 Future landsholdssamling