Holbæk måtte bøje sig for flot Fremad-hattrick

12. april 2015

Fremad Amager-Holbæk 3-2 (1-0)

 

10. minut 1-0: Nicolas Mortensen, 63. minut 2-0: Nicolas Mortensen, 72. minut 2-1: Jonas Bengtsson, 76. minut 3-1: Nicolas Mortensen, 87. minut 3-2: Frederik Tingager.

Udskiftning hos Holbæk: Jonas Jakobsen ind for Andreas Elkjær i 46. minut, Mustafa Bozkurt ind for Mikkel Vestergaard i 62. minut, Stefan Håkansson ind for Jonas Bengtsson i 88. minut.

Advarsel: Kristian Holm, Mikkel Vestergaard, Frederik Tingager, Holbæk, og Karsten Bo Andersen, Fremad A. - Tilskuere: 938.

 

af Søm

 

Nærmest ud af ingenting fik Holbæks 2. divisionshold klædt i neongulgrønne udebanetrøjer alligevel scoret to gange i anden halvleg og skabt en slags spænding om udfaldet i søndagens udekamp mod Fremad Amager.

 

Men det endte med en sejr på 3-2 til hjemmeholdet i Sundby Idrætspark, og dagens mand i bernaise - for her kan skysovs ikke gøre det - var Nicolas Mortensen. Han gjorde det slemme ved Holbæk med et hattrick, og især de to af måle, der faldt på hovedstød, var flotte.

 

Holbæk kom bagud med 0-2, men gav ikke op, og Jonas Bengtsson fik reduceret, da han efter et hjørnespark fra Mohammed Asrihi stod fri tæt inde under mål. Det blev dog kun til nogle få minutter i lykkeland - så scorede Mortensen til Fremad-føring på 3-1.

 

Det knækkede stadig ikke holbækkerne, der ellers manglede en håndfuld spillere - blandt andre Thomas Jensen og Christian Lundsteen. Med nogle få minutter tilbage af kampen plaffede forsvarsspilleren Frederik Tingager - der for at lægge tryk på var rykket frem i offensiven - en ny reducering ind.

 

Fremad Amager-målmand Kim Drejs blev ellers ikke sat på mange prøver af Holbæk, som ellers havde medvinden i anden halvleg. De to mål var måske endda de eneste Holbæk-forsøg indenfor målrammen. Til sidst satsede gæsterne selvfølgelig hårdt på en udligning, og træner Stefan Håkansson sendte sig selv på banen, uden opvarmning, som angriber - til nogen ærgrelse for unge Jonas Bengtsson, der blev pillet ud.

 

En fodboldkamp på det jævne - men med et par temmelig flotte Fremad-mål - fik dog tænding i slutminutterne, hvor der var optræk til tumult efter en situation, hvor der blev begået frispark mod hjemmeholdets Cem Vardar. Da spillerklyngen var opløst, faldt der gule kort til Holbæks Frederik Tingager og Fremads Kristian Bo Andersen.

 

Fremad Amagers matchvinder, Nicolas Mortensen, fylder 21 år om 14 dage, og han har i foråret fået comeback efter et halvt år på college i USA. Ved hjemkomsten blev han alvorligt syg, men er nu tilbage, hvor han slap hos Fremad i sæsonen 2013-14. Dengang scorede han 22 gange og er med de tre mål mod Holbæk nu oppe på fem mål i foråret.

 

Fremad-bomberen gjorde det efter 10 minutter til 1-0 på et flyvende hovedstød, og hans mål med ”låget” til 3-1 var også flot. Jasin Khayats indlæg fra venstre side lå præcist - og så var der stående applaus fra Fremad-tilskuerne på tribunen i Sundby. De forsøgte, med råbekor og sange, gennem hele kampen at holde stemningen høj på en noget kold forårssøndag.

 

Mortensens mål til 2-0 var heller ikke ringe. Holbæk-forsvaret blev fanget af en dyb stikning, og Nicolas Mortensen sendte koldblodigt bolden forbi målmand Nicky Jensen, der valgte at gå ud i angriberen.

 

938 tilskuere overværede, at Fremad Amager fik revanche for efterårets 0-2-nederlag i Holbæk, og hjemmesiden er ikke for fin til lidt namedropping. Den tidligere Gasolin-bassist Wili Jønsson samt den tidligere Nordvest-topscorer Martin Koch (nu i Helsingør) og målmanden Nicklas Dannevang (nu i Brønshøj) var blandt dem, vi så og noterede.

 

Foto: Svend Erik Hansen