HB&I´s nye senior setup er kommet godt fra start

28. august 2015

Af Jørgen Rasmussen

 

”Vores træner-team omkring Serie 2 og Serie 4-holdene har gjort en kæmpe indsats. De skulle jo start set starte to hold op, uden at have spillere til rådighed. At det lykkedes for dem på så kort tid, det er meget imponerende.”

 

Sådan karakteriserer HB&I´s nye sportschef, Steen Vester, det arbejde, som Brian Bo Jensen og hans træner-assistenter Michael Bisgaard og Tommy Larsen, har ydet for at få klubbens nye senior setup op at køre – med seriøs træning tre gange om ugen for en senior-2 trup, der også inkluderer de U19-spillere, som ikke er med i årgangens førsteholdstrup.

 

Initiativet med klubbens nye senior setup blev fremprovokeret af den pinlige kendsgerning, at HB&I i foråret måtte melde fra til en andetholdskamp i Serie 1, fordi man ikke samle spillere til et hold.

 

Starten var dog ikke alt for opmuntrende, indrømmer initiativtager og cheftræner for senior-2 truppen, Brian Bo Jensen:

 

”Vi startede træningen den 16. juli, uden at have en eneste spiller fra det tidligere andethold i klubben. De første træninger var ikke særlig opløftende for vores ambitioner om, at vi skulle være klar med to seniorhold midt i august, men omkring 1. august begyndte der at komme flere nye spillere, og samtidig overtog vi også ansvaret for U19´s andetholds-trup. Det har betydet, at vi nu tre gange om ugen - mandag, onsdag og torsdag – er mellem 25 og 32 spillere til træning. Og vi har 50 spillere fra årgang 1994-1998 på vores liste.”

 

Og niveauet?

 

”Vi har en god og lærevillig trup. At resultaterne i sæsonens første kampe i Serie 2 og Serie 4 ikke har været prangende skyldes ene og alene, at vi trænere ikke kender vores spillere godt nok endnu – og at spillerne heller ikke kender hinanden indbyrdes. Det skal vi nok få lavet om på i løbet af efteråret”, siger Brian Bo Jensen, som har DBU´s A-licens som fodboldtræner. Det kvalificerer som elitetræner og er den næsthøjeste licens i DBU´s træneruddannelsessystem.

 

Han roser spillerne for at være positive og villige til at medvirke i klubbens nye senior setup:

 

”I de seneste uger har vi haft nogle virkelig gode træninger, og det har givet os i træner-teamet troen på, at vi nok skal få alle tre hold til at fungere, så vi også kan begynde at vinde kampene”, siger en optimistisk Brian Bo Jensen.

 

I HB&I´s bestyrelse glæder man sig over succes´en med det nye senior setup. Sportschef Steen Vester mener, at det er af helt afgørende betydning for HB&I´s fremtid, at der nu igen er kommet en senior-2 trup op at køre:

 

”Vi skal selvfølgelig have et godt tilbud til alle de spillere, der ikke er klar til – eller har ambitioner om – at spille med på divisionsplan. HB&I skal have et tilbud til alle, der vil spille fodbold, uanset niveau”, siger sportschefen og sender æren for den vellykkede start på senior-satsningen videre til rette vedkommende:

 

foto 1:

Brian Bo Jensen, tidligere formand og uddannet elitetræner, er manden bag HB&I´s nye senior setup. (Foto: Laila Versemann)

foto 2:

Brian Bo Jensen har et sted mellem 25 og 32 ivrige og lærevillige spillere til træning tre gange om ugen i HB&I´s nye senior setup. (Foto: Laila Versemann)