Formandens mål: 4000 tilskuere og omkring 200.000 kr. i overskud

21. september 2015

Af Jørgen Rasmussen

 

HB&I´s formand Kenny Jensby glæder sig til klubbens kæmpe-kamp mod Brøndby onsdag aften, men hvad glæder han sig aller mest til:

 

”Jeg glæder mig til førkamp-arrangementet med vores mange sponsorer. Jeg glæder mig til selve kampen - det bliver stort. Jeg glæder mig også over, at vores unge hold får denne oplevelse, og naturligvis glæder jeg mig til at se mange tilskuere og dermed udsigten til en økonomisk indsprøjtning, som klubben i den grad har brug for til den daglige drift.”

 

For en fodboldklub på HB&I´s størrelse og niveau er en hjemmekamp i DBU´s pokalturnering mod samarbejdspartneren Brøndby IF en særdeles velkommen sportslig udfordring af dimensioner, men det er også en stor administrativ opgave at stå for arrangementet, erkender Kenny Jensby:

 

” Kort tid efter at vi havde trukket Brøndby, indkaldte jeg en gruppe af vores folk dels fra bestyrelsen og dels en række gode frivillige ledere med det daglige ansvar alt omkring kampafvikling. Alle kompetencer var repræsenteret på mødet - bl.a. sikkerhed, økonomi, sponsorer, kontrollører, bolddrenge, baneforhold, klubhus, lysanlæg.

 

”Mødet havde til formål at få udarbejdet en drejebog og organisere ledelses-ansvaret for at sikre rettidig omhu. På mødet blev Frank Petersen udnævnt som chief commander for arrangementet. Han har erfaring fra tidligere med den slags store kampe på vores stadion.”

 

Har du et økonomisk succes-kriterium for arrangementet?

 

”Vi kunne vi se muligheden for en kassekamp, men vi var også klar over, at kravene fra DBU og ikke mindst TV3+ ville kræve store omkostninger. Så vi var også bevidste om at sikre omkostningsdækning på flere måder. Undervejs i processen oplevede vi, at de store krav til bl.a. lys på stadion og sikkerhedsforanstaltninger blev en del dyrere end forventet.”

 

Alligevel er gode muligheder for at tjene en skilling til klubben, vurderer Kenny Jensby:

 

”Dels har vi indgået en partnerskabsaftale med Sparekassen Sjælland som køber 1.000 billetter og dermed sikrer et indtægtsgrundlag inden billetsalget starter. Dels indgik vi en aftale med kommunen om at løse lyskravene. Det er kommunens udstyr, og fra kommunens side ser man gerne, at Holbæk får denne store event til byen.”

 

Vi har også fået aftaler på plads med leverandører af forskellige ydelser. Også med klubbens sponsorer har vi lavet særaftaler, så overskuddet på cirka 50.000 kr. fra sidst Brøndby var på besøg for tre år siden, håber vi på, vi kan få op i nærheden af 200.000 kr. Men det kræver altså, at vi får mange tilskuere på lægterne.”

Hvor mange regner du med?

Sidst vi mødte et storhold havde vi 3.300 tilskuere. Vores mål er denne gang 4.000 tilskuere. Vi har naturligvis en drøm om endnu flere, men kampen sendes jo direkte på TV3+ og den spilles sent, klokken 20.45, og det kan medføre, at en del børnefamilier ikke kommer på stadion. Men vi håber da, at folk vil foretrække at komme på stadion til live fodbold.”