Forløsende pligtsejr: Holbæk fri af direkte nedrykningsfare

7. juni 2015

Holbæk – Herlev 2-1 (2-1)

0-1 Jacob Nielsen (2. minut), 1-1 Thomas Jensen (11. minut), 2-1 Mohammed Asrihi (25. minut). - Tilskuere: 296

 

Af Jørgen Rasmussen

 

Det så ikke så svært ud, men fodbold kan være en underlig størrelse og forventede såkaldte pligtsejre kan som bekendt være noget farligt noget at kalkulere med.

 

Sandheden om de forhånds-dømte nedrykkere fra Herlev er imidlertid, at de i kampen på SuRi Park præsenterede sig som et harmløst hold uden divisions-niveau. Det var på den baggrund, et noget forsigtigt spillende Holbæk-mandskab leverede lige netop det tilstrækkelige til en smal, men efter spil- og chancefordeling selvfølgelig helt fortjent 2-1 sejr.

 

Holbæk gav ellers de få trofaste hjemme-tilskuere noget af en chok-start, da Herlevs Jacob Nielsen efter halvandet minut udnyttede et gratis-tilbud fra målmand Nicky Jensen og Birol Serinkanli, som ikke kunne blive enige om, hvem af dem der skulle ekspedere en fremlægning væk, så det gjorde ingen af dem. Så kunne Herlev-angriberen snuppe bolden og trille den i det tomme mål.

 

”Kom nu, forfra...” råbte Holbæk-spillerne til hinanden. Og minsandten: Igen viste holdet mod og karakter, da der var mest brug for det. Trods-reaktionen kastede to fine mål af sig – begge sikkert eksekveret efter gennemspillede angreb. Thomas Jensen fra kort afstand efter målmands-ripost til 1-1 og Mohammed Asrihi, frispillet af Holbæks på alle måder største og mest iøjnefaldende profil, Frederik Tingager, til 2-1.

 

Der var optakt, og også en håndfuld reelle chancer, til flere mål end de to. De fleste iscenesat og/eller afsluttet af lange Tingager med det gode overblik, men det kneb endnu en gang med slutprodukterne.

 

Med to spillerunder tilbage af sæsonen i 2. division øst kan det konstateres, at Holbæk er helt fri af direkte nedrykningsfare – og at holdet har fire points afstand ned til Avedøre på play off-placeringen som nummer 11. Det k a n gå galt, men det er ikke ret sandsynligt.

 

Foto: Thomas Jensen - udlignede til 1-1