Flere end 100 frivillige hjælper HBI med Brøndby-kampen

16. september 2015

 

Af Jørgen Rasmussen

 

Årets kamp på SuRi Park, pokalkampen mellem Holbæk og Brøndby IF onsdag den 23. september, bliver ikke bare årets udfordring for spillerne – den bliver det i mindst lige så høj grad for klubbens ledelse, der har det overordnede administrative ansvar for at kæmpe-arrangementet.

 

HB&I´s nok mest erfarne med afvikling af store kampe på stadion er dens mangeårige formand, kasserer og bestyrelsesmedlem og altmuligmand Frank Petersen, som endnu en gang har påtaget sig den vigtige rolle som ”chief commander” for de flere end 100 frivillige hjælpere.

 

Heldigvis har rekrutteringen af de mange frivillige ikke været det helt store problem, siger Frank Petersen:

 

”Det har været lettere end forventet, fordi det lykkedes os at finde nogle ansvarlige nøglepersoner, der tager sig af hver sit ansvarsområde, herunder at de selv har fundet deres mandskab.”

 

De mange frivillige får nok at se til før, under og efter Brøndby-kampen, fortæller Frank Petersen:.

 

”Før kampen skal der foretages opmåling og opstilling af hegn, udarbejdelse og udlevering af billetter til frivillige og diverse samarbejdspartnere, aftaler med alle der skal klargøre stadion – kommunen, hegn, toiletvogne lys, strøm til TV-vogn og fadølsanlæg, skaffe alle de frivillige kontrollører, P-vagter, programsælgere, sikkerhedsvagter, møder med politi, beredskab, Brøndbys sikkerheds folk og vagtselskab.”

 

”Under kampen skal alle de mange frivillige udføre de opgaver, de får udstukket af deres gruppe-ansvarlige. Hver gruppe har en ansvarlig.”

 

”Efter kampen står den på nedtagning af hegn og oprydning, så vi kan få det til at ligne et almindeligt stadion igen”, som Frank Petersen formulerer det.

 

Den erfarne klubmand er ikke i tvivl om, hvad der er den største udfordring i forbindelse med arrangementet:

 

Det er lyset. Brøndby-kampen bliver jo tv-transmitteret, og det stiller store krav til lyset, hvilket også kan komme til at betyde en ret voldsom ekstra udgift for klubben. Vi får et tilskud fra DBU på kr. 65.000, men det dækker næppe udgifterne. Vi håber på yderligere hjælp fra kommunen.”

 

HB&I kunne have valgt at flytte kampen til Brøndby eller et andet stadion med tilstrækkeligt med lys?

 

Men det er klubledelsens vurdering, at det er vigtigt at spille i Holbæk, så man kan give fans og sponsorer den oplevelse.”

 

Frank Petersen glæder sig til kampen og arrangementet, men han lægger ikke skjul på, at han lige siden lodtrækningen sendte Brøndby til Holbæk har arbejdet noget nær non-stop for at få alle aftaler på plads:

 

Alt skal beskrives ned i mindste detalje i en sikkerhedsplan, der skal godkendes af politiet. Sådan er det. Når Brøndby kommer på besøg er det en højrisiko-kamp. Det medfører meget skrappe krav fra politiet. Kravene denne gang er væsentligt større end da vi sidst havde Brøndby på besøg for tre år siden.”

 

Foto: Frank Petersen - ”chief commander” for Brøndby-arrangementet.