Fem hurtige til Kim Harrsen

21. oktober 2015

 

Din bedste kamp for Holbæk?

 Jamen, det var jo alle mine kampe! Ha-ha …

Nej, den er lidt svær, for jeg er ikke så god at holde de forskellige sæsoner og kampe dengang ude fra hinanden. Så jeg vil hellere svare på denne måde: Jeg har mange gode minder fra Holbæk, og det bedste har været alle de mennesker, jeg har lært at kende - hvoraf  jeg stadig ser en del. Jeg blev  taget rigtig godt imod, da jeg kom til Holbæk fra KB som ynglingespiller. Jeg har altid haft en ydmyg tilgang til nye steder og kan tilpasse mig. Derfor havde jeg nemt ved at falde til, selvom jeg jo var ”københavneren”.

 

Og din værste Holbæk-kamp?

Der kan jeg til gengæld svare meget konkret. Vi havde en god sæson i 1988, hvor det kørte for os, og vi sluttede som toer i 3. division øst. Det gav to oprykningskampe, hvor vi skulle møde Nørresundby fra vestkredsen. Jeg havde haft en god sæson,  men fik desværre en uheldig indflydelse på hjemmekampen (Holbæk tabte med 1-2 hjemme og 1-4 ude, red.).  Jeg kiksede en aflevering og spillede en af deres folk fri, så de scorede på Holbæk Stadion.

 

Hvem er den bedste, du har spillet sammen med i Holbæk?

Det må nok være Morten Nielsen, der kom fra Kalundborg og senere røg til FC København og blev professionel i Frankrig. Han var nogle år yngre end mig og havde meget talent i sig. Han var i øvrigt også en super flink fyr. Vi spillede også meget indendørs fodbold sammen dengang.

 

Hvem er den bedste træner, du har haft?

Dér må være Kim Splidsboel. Han var en kontant og til tider ret kølig mand, og hans træning var benhård. Men det var absolut ham, jeg lærte mest af. Han boede i Hvidovre, så jeg kørte med ham i en periode og lærte ham også at kende fra den mere private side. Senere blev han jo endda landstræner i Malawi i Afrika.

Jørgen Jørgensen og Jan Jarlfeldt var de mest morsomme og hyggelige trænere, jeg havde. De var fulde af krudt - sjove og lune. Jeg kan huske, at Jørgensen før oprykningskampene mod Nørresundby til taktikmødet havde lavet en planche, hvor det - afhængig af spillerens alder - fremgik, hvornår man skulle gå i seng. Og hvad tid man senest måtte have sex før de vigtige kampe. Det grinede vi meget af.

Jarlfeldt havde jeg god kemi med. Han havde en idé om at åbne en café i Frankrig - og det skulle være med mig som bestyrer. Jeg ved ikke, om der er plads til typer som de to i fodbold i dag ...

 

Har du fulgt med i Holbæks - og i nogle år Nordvest FC's kampe - siden du selv stoppede i klubben?

Ja, absolut. Jeg tjekkede resultaterne hver søndag på tekst-tv, dengang dét var mediet, og siden på internettet. Jeg har ikke set Holbæk-kampe, men fulgt de spillere, der har gjort det ekstra godt - Morten Nielsen, Nicolai Stokholm og Christian Poulsen. Jeg har stadig god kontakt med mange gamle spillere og har holdt mig ajour med de personer, som gjorde en indsats for, at klubben og vi spillere havde det godt, blandt andre holdleder Erik B. Sørensen.