En søndag på Amager - med Holbæk som gæst

8. april 2015

Af søm

 

De har været modstandere i divisionerne mange gange gennem årene, og på søndag er de det igen. To klubber, der begge har set bedre tider, mødes i 2. division øst, når Fremad Amager tager mod Holbæk i Sundby Idrætspark.

 

Tommelfingerreglen i de indbyrdes kampe har været, at hjemmeholdet vinder - men der har selvfølgelig været undtagelser. Og Stefan Håkanssons spillere er næppe skræmte. De går efter at få point med hjem fra Amager.

 

Holbæks mål i 1-3-nederlaget dengang blev scoret af Torben Hansen, der også blev årets topscorer. Han nettede 18 gange i 1. division og én i pokalkampene.

 

Hos HB&I-statistikeren Mads Munkholm Jensen kan man på holbaek.fodboldarkiv.dk overbevise sig om, at Holbæk har et overtag i statistikken mod Fremad Amager. Og at kampene næsten aldrig ender uafgjort. Samt at holbækkerne i nyere tid både kan notere en af deres største sejre og et af de største nederlag i kampe mod amagerkanerne.

I 1966 vandt Holbæk hjemme med 9-1 over Fremad Amager i 3. division øst i en kamp, hvor Kaj Lykke scorede fire gange. Og i 1987 blev det i samme række til et nederlag på 1-7 i Sundby Idrætspark. Det skete i en kamp, hvor målmand Carsten ”Gaggy” Jørgensen (billedet) fik dommerens røde kort at se - et syn, der ikke var uvant for klubbens nuværende næstformand. Niels Ove Rasmussen overtog målmandshandskerne, og Morten Larsen scorede Holbæks trøstmål.

 

Nu går det løs igen, og overskriften ”En søndag på Amager” er en gammel traver. De landsdækkende avisers skriverkarle skamred titlen på Johanne Luise Heibergs gamle syngespil (og senere filmen med Peter Malberg, Hans Kurt og Ingeborg Brams på rollelisten) i de sæsoner, hvor Fremad Amager lå i landets bedste række.

 

Dengang hvor Sundby Idrætspark var en frygtet udebane.