Effektive Holbæk videre i pokalturneringen

1. september 2015

Holbæk – B.93 4-2 (2-1)

1-0 Mohammad Ali (18. min), 1-1 Olcay Senoglu (27. min), 2-1 Mohammad Ali (37. min), 3-1 Thomas Jensen (49. min), 3-2 Andreas Heimer (55. min), 4-2 Mohammed Asrihi (70. min.). - Tilskuere: 150.

Af Jørgen Rasmussen

Der var først og fremmest effektiviteten – eller: kynismen, som det ofte omtales med en for længst gennemtærsket fodbold-kliche - til forskel på de to hold. Holbæk slog til, når chancerne bød sig, gæsterne fra B.93 ramte stolpen eller kunne ikke passere Holbæks velspillende målmand Christian Mortensen i det par tilfælde, der kunne have vippet kampen.

 

Holbækkeren Morten Rutkjærs B.93-mandskab kan med nogen rimelighed forklare nederlaget med, at de ikke havde marginalerne med sig i samme grad som hjemmeholdet. Men sådan er spillet.

 

Pokalkampen på SuRi Park var længe om at komme i gang, men det skete til gengæld ganske eftertrykkeligt, da Holbæk-angriberen Mohammad Ali stik mod spil- og chancefordeling i kampens 18. minut knaldede sit hold foran med en fin first timer på Mads Haarbos frække, flade oplæg, der blev sendt mellem benene på en B.93´er.

 

Ti minutter senere udnyttede Olcay Senoglu på gæsternes tredje store chance mod et heldigvis helt usædvanligt flagrende Holbæk-midterforsvar, som gav metervis af plads til målræven Senoglu.

 

Netop som B.93 havde genvundet initiativet, slog Holbæk contra med endnu en smuk scoring. Igen med holdets nye angriber, Mohammad Ali, som afslutter – denne gang med et flyvende hovedstød på Birol Serinkanlis præcise indlæg fra venstre.

 

Der var kun spillet tre minutter af 2. halvleg, da en forbavsende let frispillet Thomas Jensen straffede et meget passivt B.93-forsvar med en venstrebens-scoring fra kort afstand. Ved 3-1 misbrugte gæsterne et straffespark, men fem minutter senere fik Andreas Heimer reduceret på et gennemspillet angreb, der efterlod Holbæk-forsvaret som kegler i en træningsøvelse.

 

Spændingen holdt et kvarters tid, så var det Holbæks tur til at efterlade B.93-forsvaret i samme ydmygende og udspillede tilstand. Mohammed Asrihi afsluttede til 4-2.

 

I kampens sidste minutter steg intensiteten i den ellers i lange perioder ganske udramatiske kamp, og i den fase fik Omar Roshani rødt kort efter sin anden advarsel.

 

Foto: Mohammad Ali - to flotte mål for Holbæk.