Effektive Holbæk besejrede ufarlige hvepse uden brod

9. august 2015

Holbæk – Brønshøj 2-1 (0-0)

1-0 Christian Lundsteen (52. min), 2-0 Thomas Jensen (72. min), 2-1 Jamil Fearrington (90+ min.). - Tilskuere 393.

 

Af Jørgen Rasmussen

 

Hjemmesejr over 1. divisionsnedrykkerne og de selv-erklærede oprykningskandidater fra Brønshøj var en noget nær perfekt sæson-start for Holbæk, som lægger hårdt ud med kampe mod lige præcis de modstandere, de fleste peger på som puljens favoritter: HIK (ude), AB (hjemme) og Hvidovre (ude) venter i de næste tre kampe.

 

Så er det rigtig godt allerede at have sat de første tre points ind på kontoen.

 

Den lidt irriterende skønshedsplet fra premierekampen, Brønshøjs reduceringsmål halvandet minut inde i tillægstiden, er trods alt til at leve med, og selv om den så lovlig let ud fra ståpladsen på solsiden, så vil ingen ædruelig iagttager kunne kalde den ufortjent.

 

Det var en nemlig en ganske lige kamp mellem to jævnbyrdige hold på SuRi Park. Holbæk var bare mere effektive end hvepsene, der virkede uden brod og bestemt ikke særlig giftige, når de halve og kvarte chancer endelig opstod.

 

Der var endog meget langt mellem oplagte scoringschancer og næsten lige så langt mellem andre oplivende øjeblikke i den målt på alle spillets parametre jævnbyrdige 1. halvleg. Den formede sig som en typisk premiere-forestilling mellem to velorganiserede og noget forsigtigt spillende hold.

 

Kampen ændrede naturligvis karakter til det lidt mere urolige, da hjemmeholdet havde bragt sig foran syv minutter efter pausen. Christian Lundsteen var kvik ved nærmeste stolpe og puffede energiske Jonas Bengtssons fortræffelige forarbejde og oplæg fra venstre i mål til Holbæks føringsmål.

 

Brønshøj kom mere på bolden i jagten på en udligning. Det gav contra-muligheder til Holbæk, og en af dem udnyttede indskiftede Thomas Jensen køligt, da han udnyttede et Brønshøj-kiks til at slide sig til en friløber, som han sendte fladt i kassen bag gæsternes målmand Kasper Vilfort.

 

Holbæk-forsvaret, inklusive de flittige og påpasselige midtbanefolk Kristian Holm og Jonas Jacobsen foran det, stod generelt fint og holdt gæsterne fra de helt store chancer. I målet imponerede Christian Mortensen (foto) – som fornemt afløste en skadet førstemålmand Nicki Jensen - med rolige, sikre indgreb og i hvert fald en enkelt super-redning, da det var nødvendigt.

 

God sejr og tre points til Holbæk.

 

Til gengæld vandt Brønshøjs talmæssigt klart underlegne, syngende og støttende 40-50 medrejsende tilskuere tårnhøjt over det noget mere tavse hjemmepublikum.